Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Компании

Виртуелни денови за вработување во Македонија, Србија, Хрватска и БиХ

Објавено

на

За прв пат во регионот, достапна е можноста да се вработите – буквално со еден клик!

Од 16. до 23. Октомври Vrabotuvanje.Com во соработка со MojPosao (Tau on-line d.o.o.) од Хрватска, Poslovi Infostud од Србија и Kolektiv d.o.o. – (Posao.ba) од БиХ организира онлајн саем за вработување во најатрактивните компании од регионот!

На саемот како работобарател ќе можете:

✅ да аплицирате на огласи за работа во Македонија, Хрватска, Србија и Босна и Херцеговина;

✅ да се запознаете со можностите и условите за вработување во најатрактивните компании во регионот;

✅ да освоите вредни награди преку одделниот настан “Лов на богатство“.

Доколку барате или нудите работа, а овој начин на комуникација сметате дека е соодветен – прочитајте повеќе на специјално изработената веб страна за оваа намена -> ДЕНОВИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ.

Виртуелните саеми за вработување се поефикасна, поекономична и пофункционална алтернатива на традиционалните саеми кои поради брзиот развој на новите технологии и сè поголемата достапност на интернетот полека но сигурно излегуваат од мода.

Тие им овозможуваат на компаниите и лицата кои бараат работа да се сретнат и да разговараат за можностите за вработување на специјализирана веб страна со само неколку кликови од лаптоп, таблет или смартфон.

Виртуелни денови за вработување, како најголем регионален виртуелен саем ќе трае осум дена (од 16. до 23. октомври) и истовремено ќе се одржува во сите четири земји. За тие осум дена, саемот ќе биде отворен 24 часа и до истиот ќе може да се пристапи преку веб страната www.denovizavrabotuvanje.mk.

Најголем employer branding настан во регионот

За локалните и регионалните компании кои не можат да пронајдат квалитетен кадар или сметаат дека не се доволно видливи на домашниот пазар, виртуелниот саем е одлична можност за претставување во вистинско светло пред идните (потенцијални) вработени.

Саемот ви овозможува на едно место да објавите огласи за вработување кои ќе бидат видени од работодавачи во земјата и регионот, да остварите директна комуникација со заинтересираните кандидати и да ја промовирате вашата компанија пред 300.000 работобаратели во регионот.

Можност за вработување во најатрактивните компании

За време на осумте денови кога ќе се одржува саемот, како работобарател ќе имате можност да се запознаете со истакнати компании од Македонија и регионот кои се во потрага по нови вработени.

Со помош на едноставна најава преку вашиот Google или Facebook профил, ќе имате можност да посетувате штандови на компании, да аплицирате на огласи за работа, да поразговарате со претставник од компанијата и да дознаете за условите, придобивките и бенефициите кои ги нуди компанијата – и сето тоа преку вашиот компјутер, таблет или телефон од удобноста на вашиот дом.

На саемот ќе се одржи и еден одделен настан Лов на богатство каде што сите учесници ќе имаат можност да освојат вредни награди.

Компании

Оглас за вработување во Сава Осигурување а.д. Скопје

Објавено

на

Дигитализацијата во осигурителниот сектор забрзано расте, а со тоа и неговите ИТ оддели. Како предводници во модернизацијата на нашата индустрија, ние сме отворени за нови предизвици и го прошируваме успешниот ИТ тим на Сава осигурување со нови 2 места. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје е современа компанија која применува иновативна и модерна технологија, посветена на корисниците. Нудиме брзи и лесни решенија за микрокредитирање на физички лица кои се достапни секому. Нашиот тим се состои од млади и амбициозни професионалци од областа на финансии, грижа закорисници и ИТ.

Поради брз раст на компанијата, потребни ни се ведри и вредни колеги кои ќе ја пополнат позицијата:

Специјалист за директна продажба на терен

Доколку вашите силни страни се проактивност, флексибилност, а притоа сте секогаш ориентирани кон резултати и исклучителна корисничка грижа, тогаш токму Вие сте лицето што го бараме!

Тиго специјалистот за директна продажба на терен го знае вистинскиот начин како најдобро да стапи во директен контакт со заинтересираните лица, компетентно да им ги објасни услугите, успешно да ја реализира средбата и најважно, клиентот да го препознае Тиго како компанија која е Пријател во најпотребните моменти. Веќе се пронајдовте? Прочитајте ги сите детали подолу зошто да се приклучите кон тимот на Тиго!

Позицијата вклучува:

 • Директна продажба на кредити на крајни корисници на терен, вклучително и презентации на договорена локација и door to door промоции
 • Поддршка на корисниците при избор на најсоодветна опција за кредититрање
 • Поддршка на корисниците при процес на апликација
 • Следење на потенцијални клиенти и комуникација со нив
 • Зголемување на базата на нови клиенти во согласност со маркетинг стратегиите на компанијата
 • Градење на долгорочна соработка со постоечки клиенти
 • Соодветна промоција на брендот и постојано следење на условите на пазарот
 • Учество на состаноци, подготовка на извештаи и развивање на стратегии за теренска продажба

  Профил на кандидат:

 • Одлични комуникациски и продажни вештини
 • Работа со табели во Google Drive
 • Познавање на англиски јазик и MS Office
 • Вештини за преговарање и убедување
 • Искуство во теренска продажба ќе се смета како предност
 • Флексибилност за работа во две смени понеделник-сабота
 • Лица на кои предизвик им е работа со проекции и претходно утврдени таргети

  Услови од компанијата:

 • Компетитивна плата
 • Привлечни можности за бонуси поврзани со реализација на поставените таргети
 • Работна средина која мотивира со висок степен на тимска игра
 • Современа и најнова технологија
 • Можност за напредување
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија

Доколку сметате дека сте вистински кандидат кој може да изгради цврсто фокусирана организациска култура, Ве молиме испратете Ваша биографија и мотивационо писмо на македонски јазик преку полето Аплицирај.

Изборот ќе се изврши согласно условите и роковите во Законот за работните односи. ТИГО Фајнанс го задржува правото да не избере ниту еден кандидат.

Со самото аплицирање, кандидатот се согласува неговите лични податоци наведени во биографијата и мотивационото писмо да бидат чувани во базата на податоци и обработувани од ТИГО Фајнанс во рок од 1 година од денот на истекот на рокот за избор. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци согласно Законот за заштита на лични податоци.

 

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во САВА осигурување а.д. Скопје

Објавено

на

САВА осигурување а.д. Скопје извршува работи од дејноста на неживотно осигурување, со што обезбедува сигурност за клиентите, економска заштита на имотот, возилата и лицата од ризици и гарантира добро работење со капиталот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange