Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Винко и Винер Лајф на сите деца им посакуваат среќна и успешна учебна година

Објавено

на

Винко и Винер Лајф на сите деца им посакуваат среќен почеток на новата учебна година исполнет со голем успех и многу нови знаења!

Бувчето Винко е маскотата на Винер Лајф за детско штедење и осигурување. Винко ги советува родителите како да заштедат и да ги обезбедат своите најмили, но истовремено низ игра и забава ги учи децата зошто е значајно штедењето и како да создаваат навики за штедење уште од најмала возраст.

Финансиското познавање и навиките за штедење се стекнуваат од најмали нозе, па токму поради тоа никогаш не е доцна да почнете да штедите за вашите најмили!

За секое дете кое е корисник на производот Винко, по завршувањето на основното образование му следува парична награда.

Во наредниот период, исто како и досега, Винер Лајф предвидува неколку активности за дружење со Винко.

Повеќе информации за животното осигурување Детско – Винко на Винер Лајф на следниов линк.

Осигурување

5 најдобри совети за осигурување за „милениумците“

Објавено

на

Ако сте родени во 2000-тите, и сте дел од „милениумската“ генерација веќе сте на возраст кога ви се потребни првите кредити заеми, изнајмување или купување на место за живеење, планирање на семејство и секако купување на осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

ЕБОР вложува 10 милиони евра во Сава Ре осигурување

Објавено

на

Од Европската банка за обнова и развој (EBRD) соопштија дека вложиле 10 милиони евра во обврзници кои ќе ги издаде на словенската осигурителна куќа „Sava Re“.

Вложувањето во иницијалното издавање на субординиранa обврзницa на пазарот на капитал ќе и овозможи на “Sava Re” јакнење на капиталната основа, се наведува во извештајот на ЕБОР.

„Главниот извор на влијанието на транзицијата произлезе од поддршката на развојот на пазарот на капитал, покажувајќи одржливост на издавање на субординирани словенски обврзници Солвентност II обврзница и проширување на инвестициската база. Проектот е да ги диверзифицира финансиите на Сава и подобро да ја позиционира компанијата за понатамошен раст.“ – велат од Европската банка за обнова и развој.

Компанијата „Sava Re“ минатата недела објави дека издала обврзница во вредност од 75 милиони евра со датум на доспевање до 2039 година. Првиот датум е 7-ми ноември 2029 година, наведуваат од компанијата.

Обврзниците се оценети со рејтинг BBB + според Standard & Poor’s и ќе биде воведена во Луксембуршката берза.

Продолжи со читање

Осигурување

НЕДЕЛА НА ОСИГУРУВАЊЕ: Каков вид на каско осигурување да одберете, од кои ризици се штити возилото?

Објавено

на

За безгрижно да располагате со вашето моторно возило и да се заштитите од сите можни ризици, добро е да размислувате за осигурителна каско полиса која може значително да ги покрие сите потенцијални штети. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange