Connect with us

Осигурување

Винер Лајф со известување до своите клиенти

Објавено

на

Winner Life ги известува клиентите кои доцнат со уплати до 180 дена дека нивните полиси се сигурни и нема да бидат сторнирани.

Овие мерки се од големо значење и се однесуваат на клиентите кои најсилно ги чувствуваат последиците од кризата. Winner Life апелира клиентите кои се во можност да продолжат со редовна уплата на премија за своите полиси, така и да постапуваат.

Winner Life ги замолува сите свои клиенти на индивидуална основа за подетални информации да се обратат на телефонскиот број 02/ 3114 333.

Како општествено одговорно правно лице и компанија која секогаш се грижи за своите клиенти, Winner Life се труди да придонесе што побезболно да се надмине ситуацијата со вирусот Ковид-19 попознат како коронавирус.

Компанијата ви препорачува да ги следите препораките на Министерството за здравство и Светската здравствена организација.

Притоа, Winner Life на сите Ви посакува добро здравје!

Осигурување

Беркан Имери именуван за нов претседател на Надзорниот одбор на Халк Осигурување АД Скопје

Објавено

на

Беркан Имери, досегашен неизвршен член на Надзорниот одбор на Халк осигурување АД Скопје е именуван за нов претседател на Надзорниот одбор на осигурителната компанија. Имери во Халк осигурување е од јануари 2019 година, а воедно над 10 години работи и во Халкбанк АД Скопје на различни позиции, меѓу кои и Директор на секторот за управување и планирање на финансии и Директор на секторот за финансиско управување, сметководство и кредитна анализа. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав – групација со солиден капитал и стабилен, профитабилен бизнис

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг „S&P Global Ratings” (во натамошниот текст: „S&P” или агенција) по редовниот годишен преглед на ден 11.09.2020 година, на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво и друштвото ќеркa Позаваровалница Триглав Ре, повторно ја потврди долгорочната кредитна бонитетна оценка и кредитната оценка за финансиска моќ »A« со стабилна среднорочна прогноза. Високиот рејтинг е одраз на стабилното и профитабилно работење на Групацијата Триглав, нејзината солидна капитализираност, промислената реосигурителна заштита и водечката позиција на пазарот во Словенија и во регионот. Кредитниот рејтинг „А“ е исклучиво проценка на самостојниот профил на кредитни ризици на Групацијата и не содржи никакви зголемувања, што би биле последица на поврзаноста на Групацијата со државата. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Нови приливи од камати распределени на сметките на членовите во Сава пензиски фонд и Сава пензија плус

Објавено

на

Сите приливи кои се резултат на инвестираните пензиски заштеди акумулирани во пензиските фондови со кои управува Сава пензиско друштво а.д. Скопје им припаѓаат на членовите и на пензионираните членови на фондовите и пропорционално се распределуваат на нивните сметки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно