Connect with us

Домашни банки

Викендов во Ист Гејт Мол: Оствари ги своите желби со НЛБ кредит на лице место, дигитално и целосно без хартија

Објавено

на

НЛБ Банка воведува нов кредитен продукт „НЛБ кредит на лице место“, прв и единствен на пазарот по своите карактеристики на уникатно и целосно дигитално клиентско искуство, достапен веќе од овој викенд во експозитурата на НЛБ Банка во Ист Гејт Мол.

Станува збор за ненаменски инстант кредит до 300.000 денари и рок на отплата до 60 месеци, а промотивно, сите оние кои до крајот на годината ќе ја посетат експозитурата на НЛБ Банка во Ист Гејт Мол, истиот ќе можат да го добијат без трошоци за апликација.

Аплицирањето за „НЛБ кредитот на лице место“ е брзо и едноставно без користење на хартија, преку целосно автоматизиран процес кој, за прв пат на пазарот, вклучува и дигитален потпис на кредитната документација.

Со „НЛБ кредит на лице место“, клиентите веднаш имаат пристап до финансиската поддршка која им е потребна, а воедно даваат придонес и во заложбите на Банката за бесхартиено работење и зачувување на животната средина.

Следејќи ја својата стратегија за управување со животна средина и одржлив развој, НЛБ Банка постојано работи на унапредување на своите процеси во насока на разумно искористување на природните ресурси и минимизирање на влијанието кое економските чинители го имаат врз животната средина.  Во тој контекст НЛБ Банка е целосно посветена  на деловно работење без хартија, а на среден рок, Банката има за цел комплетно да го замени хартиеното работење со дигитално. Токму затоа НЛБ Банка паралелно работи и на дигитализација на своите производи и услуги кои овозможуваат да се унапреди корисничкото искуство и притоа значително да се намали искористувањето на дрвата како природен ресурс.

Претстојниот викенд, по повод годишнината на Ист Гејт Мол, НЛБ Банка се приклучува кон роденденската прослава и за сите посетители на експозитурата на Банката подготви низа забавни содржини – награден предизвик на тема „Како да ја зачуваме животната средина“ со многу награди за најдобрите.

Домашни банки

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка нема да работат на 24 мај 2023 година

Објавено

на

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка АД Скопје нема да работат на 24 мај (среда) 2023 година заради празнување на Св. Кирил и Методиј. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Силните резултати на ПроКредит Групацијата во Q1 ги нагласуваат среднорочните позитивни перспективи

Објавено

на

  • Резултатот од 29,5 милиони ЕУР соодветствува на солиден Поврат на капитал (RoE) од 13,3% и, според тоа, е во согласност со среднорочните насоки на групацијата;
  • Добриот развој на нето каматната маржа до 3,4% и умерениот трошок на ризикот од 12 основни поени се клучни фактори за резултатите;
  • ПроКредит Банка Украина има умерен придонес кон резултатот на групацијата, демонстрирајќи ја својата структурна сила без оглед на проблематичното опкружување; ПК без Украина е на добро ниво од 11,6%;
  • Kоефициентот на трошочна ефикасност, усогласен за непериодичните ефекти е на ниво од 57,0% и, според тоа, 2,5 процентни поени под нивото од претходната година;
  • Растот на депозитите изнесува 0,6%; кредитното портфолио бележи мал пад од 0,8%, со дополнителни подобрувања на квалитетот на портфолиото;
  • Континуиран фокус на зелени кредити; тековниот удел од 20,2% во вкупното кредитно портфолио е зацртано да расте до 25% среднорочно;
  • Коефициентот на редовен основен капитал на ниво 1 (CET1) изнесува 14,1%; значајното зголемување од 0,7 пп во Q1 е поттикнато од натамошниот раст на ефикасноста на активата пондерирана според ризикот (RWA)

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Како најдобро да се подготвите за патување?

Објавено

на

Подготовката за патување може да биде возбудлива, но и прилично напорна активност. За да се обезбеди непречено и пријатно патување, од клучно значење е сè да се испланира и подготви однапред. Од истражување на дестинацијата и пакување, до обезбедување патни документи и организација, пожелно е што подобро да се подготвите за вашата претстојна авантура. (more…)

Продолжи со читање

Популарно