Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Останато

Весна Каркинска е нов Извршен директор на “КД Фондови” АД Скопје

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 13-тата седница донесе Решение со кое се дава согласност за именување на Весна Каркинска за извршен член на Одборот на директори, односно извршен директор на Друштвото за управување со инвестициски фондови ”КД Фондови” АД Скопје.

Весна Каркинска заедно со актуелниот Главен извршен директор Лазе Камчев, ќе менаџираат со четирите отворени инвестициски фондови – КД Нова ЕУ, КД Брик, КД Топ Брендови, КД Кеш Депозит, сите управувани од Друштвото за управување со инвестициски фондови ”КД Фондови” АД Скопје.Весна Каркинска има мандат до 27 април, 2023 година и доаѓа на местото на досегашниот  Маријан Николовски.

Останато

ССК: Прв центар за медијација по европски модел

Објавено

на

Во Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) отворен е првиот Центар за медијација, по примерот на европските и земјите во светот, каде во рамки на коморите, функционираат Центри за медијација, со цел промовирање на принципот за пристап до правда за сите,  како и исполнувањето на меѓународните стандарди, беше истакнато на денешната прес конференција на Сојузот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Граѓаните досега скенирале скоро 3 милиони фискални сметки во вредност од 1,5 милијарди денари

Објавено

на

Од почетокот на месецов, граѓаните имаат можност да побараат поврат на 15% од платениот Данок на додадена вредност (ДДВ) преку примената на владиниот проект „Мој ДДВ“. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Услугите на Тиго Фајнaнс отсега уште подостапни за жителите на Гевгелија

Објавено

на

Со цел да биде уште поблиску до своите клиенти и да обезбеди врвно корисничко искуство во секој контакт со клиентите, Тиго Фајнанс ја проширува својата продажна мрежа, отворајќи ја денес новата, 18-та по ред филијала, во Гевгелија. Филијалата е лоцирана на ул. Слободан Митров-Данко бр.87. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange