Connect with us

Депозити

“Верверичката” на Комерцијална банка ги наградува новороденчињата

Објавено

на

„Верверичка“ повторно подготви изненадувања за сите деца што ќе се родат на 31 октомври 2020 година.

По повод Светскиот ден на штедењето, Комерцијална банка АД Скопје ќе им додели штедни книшки за детско штедење „Верверичка“ со износ од 5.000 денари. При отворањето штедна книшка, вашиот мал штедач ќе добие и специјален подарок – касичка.

Штедни книшки ќе добијат сите деца што ќе се родат на 31 октомври од 00:00 до 24:00 часот во Скопје и во другите градови во Републиката во кои Банката има свои филијали и/или експозитури. За да ги добијат донираните средства, законските застапници на децата родени на  31.10.2020 треба да ги достават потребните документи во Комерцијална банка најдоцна до 31.12.2020 година. Пред да ги достават документите на шалтерите на Банката во Скопје и во други градови, треба да извршат регистрација на нивните деца како даночни обврзници во најблиската регионална дирекција на УЈП, согласно процедурите пропишани од УЈП. Во спротивно Банката нема да биде технички во можност да изврши исплата на средствата.

Со оваа своја одговорна мисија Комерцијална банка ги учи децата уште од мали нозе да штедат и да го научат значењето на оваа важна животна навика. Затоа детското штедење „Верверичка“ е штеден производ создаден со посебно внимание, кој носи и камата со која штедниот влог на вашето дете расте.

Депозити

Навивај од срце, штеди со разум! Стопанска банка а.д. Битола со промотивна кампања за време на Европското првенство во фудбал

Објавено

на

Во пресрет на Европското првенство во фудбал, кога фудбалската еуфорија се чувствува повеќе од било кога, Стопанска банка а.д. Битола воведува промотивен период за орочување на средства со најповолни, фиксни каматни стапки.  (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Како да го одберете совршениот детски подарок?

Објавено

на

Доколку ги прашате родителите, речиси сите ќе бидат искрени и ќе кажат дека нивното дете има премногу играчки. Без разлика на возраста, секое дете, кога станува збор за роденденски или новогодишни подароци, добива различни играчки кои, откако по извесен период ќе ги „надрасне” или ќе изгуби интерес за нив, само се собираат на куп и создаваат неред. Затоа е многу важно да знаете како да одбрете совршен подарок за дете, подарок кој ќе се разликува и ќе го издржи тестот на времето. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица и изврши промена на провизиите за физички и правни лица

Објавено

на

Почнувајќи од 01.05.2021 година, НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица во МКД и ЕУР клаузула од 0,05 до 0,2 процентни поени. Новите каматни стапки за депозитните продукти за физички лица се однесуваат за сите  новосклучени договори за депозити, додека кај постојните договори, новата каматна стапка ќе се аплицира на датумот на реорочување на договорот, односно при следното доспевање на депозитот. (more…)

Продолжи со читање


Популарно