Connect with us

Останато

Велика Британија со посебна монета ќе го одбележи излегувањето од ЕУ

Објавено

на

Велика Британија ќе го одбележи своето заминување од Европската Унија со издавање на специјална монета во текот на следната година.

Шефот на трезорот, Фил Хемонд, денеска ќе го објави издавањето на специјалната монетa во вредност од 50 пени, пренесе агенцијата АП.

На монетата ќе пишува „Пријателство со сите нации“ и ќе биде издадена на 29 март кога Британија треба да го напушти Европскиот блок по 45 години членство.

Останато

Од 28-ми започнува етапната исплата на јунските пензии

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на последната седница ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2022 година со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 27 јуни. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Инфлацијата во Велика Британија највисока во последните 40 години

Објавено

на

Инфлацијата во Велика Британија се зголеми на 9,1 проценти на годишно ниво во мај, што е највисоко во изминатите 40 години, покажува извештајот објавен од Националната канцеларија за статистика на Обединетото Кралство. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економиите на САД и ЕУ во пад, расте ризикот од глобална рецесија

Објавено

на

Економиите на САД и на Европската Унија покажуваат значаен пад во јуни, како резултат на порастот на цените за храната, цените на енергенсите и намалената побарувачка на останатите производи и услуги. Со тоа се зголемува ризикот за глобална рецесија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно