Connect with us

Компании

ВАЖНА ВЕСТ ЗА АКЦИОНЕРИТЕ – Алкалоид АД Скопје ќе започне со исплата на дивиденда на 17.05.2023 година

Објавено

на

АЛКАЛОИД АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ги известува своите акционери дека почнувајќи од 17.05.2023 година ќе врши исплата на дивиденда за 2022 година.

„Право на исплата на дивиденда за 2022 година имаат сите акционери на АЛКАЛОИД АД Скопје кои се евидентирани во книгата на акции на ден 20.04.2023 година.

Се повикуваат сите акционери (физички и правни лица) со право на дивиденда за 2022 година, кои немаат доставено податоци за своите трансакциски и жиро сметки да се јават во друштвото најдоцна до 12.05.2023 година, на телефонскиот број 3104-252 – Реферат акционерство и имотни прашања”, се вели во соопштението на АЛКАЛОИД АД Скопје.

Компании

ЕОС Груп истражување: Инфлацијата и енергетската криза создадоа загриженост за финансиската иднина кај граѓаните во Европа

Објавено

на

Околу 47% од потрошувачите во Европската Унија и земјите од Југоисточна Европа се загрижени за својата финансиска иднина, покажува истражувањето на потрошувачите што го спроведе Групацијата ЕОС („EOС Group“). Истражувањето е спроведено во првата половина од 2023 година во земјите членки на Европската Унија, Швајцарија и земјите од Југоисточна Европа. Главни причини за ваквиот тренд се високата инфлација која ги зголеми трошоците за живот и енергетската криза, која минатата година донесе историски највисок раст на цените. Најмногу како резултат на овие два фактора, 53% од испитаниците одговориле дека станале повеќе ценовно чувствителни, а 44% од нив купувале производи на распродажба, односно со пониски цени, додека 33% избегнувале непотребни трошоци и ја намалиле личната потрошувачка. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Групацијата Иуте ги објавува неревидираните резултати за првата половина од 2023 година

Објавено

на

Иуте групацијата со седиште во Талин-Естонија, водечка европска групација за лични финансии, неодамна од Иутекредит се ребрендираше во Иуте, посочувајќи дека отсега па натаму обемот на работа и услуги на пазарот оди надвор од рамките на кредитирање и ќе вклучува услуги за плаќање, банкарство и осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии,
Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Популарно