Connect with us

Домашни банки

Бојан Стојаноски нов член на Управниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Банката.

Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје го именува г-дин Бојан Стојаноски за член на Управниот одбор – Генерален директор за управување со ризици на Стопанска банка АД – Скопје, кој оваа позиција ќе ја преземе од долгогодишниот член на Управниот одбор, Тони Стојановски.

Мандатот на новоизбраниот член на Управниот одбор ќе биде четири години од датумот на стапување во сила на оваа Одлука.

„Претседателот или Заменик претседателот на Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје е овластен да го потпише Менаџерскиот договор со Генералниот директор за управување со ризици и член на Управниот одбор” – се вели во соопштението на Банката.

Оваа Одлука е со важност од денот на донесувањето и стапува во сила на денот на добивање на потребната согласност од страна на Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија.

Согласно новите измени, Управниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје го сочинуваат:

  • Диомидис Николетопулос – Генерален Извршен Директор и Претседател на Управен Одбор
  • Тони Стојановски – Генерален Директор за корпоративно банкарство, член на Управен Одбор
  • Милица Чапаровска – Јовановска – Генерален Директор за банкарство на мало, член на Управен Одбор
  • Бојан Стојаноски – Генерален директор за управување со ризици, член на Управен Одбор

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Популарно