Connect with us

Домашни банки

Бојан Стојаноски и официјално дел од Управниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Банката.

„На 19.03.2020 година, Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија издаде согласност за именувањето на г-динот Бојан Стојаноски за член на Управен одбор на Стопанска банка АД – Скопје и Генерален директор за управување со ризици.

Од истиот датум, досегашниот Генерален директор за управување со ризици, г-динот Тони Стојановски се именува за Генерален директор за корпоративно банкарство и член на Управен одбор” – се вели во соопштението на Банката.

Мандатот на новоизбраниот член на Управниот одбор ќе биде четири години.

Согласно новите измени, Управниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје го сочинуваат:

  • Диомидис Николетопулос – Генерален Извршен Директор и Претседател на Управен Одбор
  • Тони Стојановски – Генерален Директор за корпоративно банкарство, член на Управен Одбор
  • Милица Чапаровска – Јовановска – Генерален Директор за банкарство на мало, член на Управен Одбор
  • Бојан Стојаноски – Генерален директор за управување со ризици, член на Управен Одбор

Домашни банки

Штедилница Можности одбележува 20-годишен јубилеј

Објавено

на

Штедилница Можности со посебна чест и гордост информира дека мај 2020 година е месецот кога слави 20 години јубилеј. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Измени во Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Измени во органите на управување и раководење на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Популарно