Connect with us

Домашни банки

Борислав Трповски поднесе оставка од позицијата член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ТТК Банка АД Скопје известува за следната ценовно чувствителна информација:

„Врз основа на член 33 од Правилата за котација на Македонската берза на хартии од вредност, ТТК Банка АД Скопје известува дека на ден 14.2.2023 година г. Борислав Трповски поднесе писмена оставка од позицијата член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје. Во оставката, г. Борислав Трповски има наведено дека таа ќе влезе во сила на денот на добивање претходна согласност од Гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија за именување предложен член на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје”, се вели во соопштението на ТТК Банка АД Скопје објавено на Македонска берза.

Во моментов, Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје го сочинуваат:

  • Бобан Гоговски – Претседател на Надзорен одбор;
  • Владо Камбовски – Заменик-претседател на Надзорен одбор;
  • д-р Арсен Јаневски – Член на Надзорен одбор;
  • Трим Ќемали – Член на Надзорен одбор;
  • Драгица Јовановска – Член на Надзорен одбор;
  • Златко Черепналкоски – Член на Надзорен одбор;
  • Борислав Трповски – Член на Надзорен одбор;

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Популарно