Connect with us

Домашни банки

Борислав Атанасовски е назначен за член на Одборот за ревизија на НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

 

НЛБ Банка АД Скопје преку соопштение објавено на Македонската Берза, ја известува јавноста за промените во органите на управување.

Имено, заклучно од 25.10.2018, г-дин Борислав Атанасовски е назначен за член на Одборот за ревизија на НЛБ Банка АД Скопје.

Во моментов, раководството на НЛБ Банка АД Скопје го сочинуваат:

Надзорен одбор:

Блаж Бродњак – Претседател на Надзорен одбор

Марјета Звер Цанкар – Заменик претседател на Надзорен одбор

Петер Зелен – Член на Надзорен одбор

Винценц Јамник – Член на Надзорен одбор

Абдулменаф Беџети – Независен член на Надзорен одбор

Борислав Атанасовски – Независен член на Надзорен одбор

Управен одбор:

Антонио Аргир – Претседател на Управен одбор

Дамир Кудер – Член на Управен одбор

Домашни банки

CyberMonday @i-bank store на Стопанска Банка АД Скопје

Објавено

на

Во екот на најголемите глобални online настани Стопанска банка одлучи да организира свој сопствен online настан со цел промоција на e-commerce кај одбрани локални трговци, но и купувањето online од страна на корисниците на платежни картички.

Cyber Monday ќе се одржи се разбира во понеделник, на 26ти ноември и тоа во i-bank store филијалата на Стопанска Банка.

Учесниците на Cyber Monday ќе добијат износ до 5.000 денари на платежна картичка и термин од 10 минути за online купување на македонски e-commerce страници! Значи, de facto, одлична прилика за бесплатен шопинг 🙂

Се што треба да направите за да пројавите интерес за учество е да одговорите на прашалниот на тука, а потоа очекувајте да бидете извлечени и контактирани за учество во првиот Cyber Monday настан во i-bank store!

Банката по случаен избор ќе избере вкупно 30 учесници кои ќе добијат 10 минутен термин во понеделник, на 26ти ноември да ги испробаат своите online шопинг спобности во филијалата i-bank store. Секако, се што ќе си купат ќе си биде нивно 🙂

Продолжи со читање

Домашни банки

Банките нема да им наплаќаат на социјалните случаи за деблокирање на сметките

Објавено

на

Банките нема да им наплаќаат на социјалните случаи за деблокирање на сметките поради неплатени долгови. На вчерашната средба на Банкарската асоцијација со министерот Тевдовски и министерката Дескоска, банките се согласиле да не наплаќаат надомест доколку се блокира сметка на човек кој е социјален случај, прима алиментација, хуманитарна помош или друг вид заштитен приход. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР: Во Македонија има многу банки, а пазарот е мал

Објавено

на

Во Македонија има многу банки а пазарот е мал. Во најновиот извештај за за транзицијата 2018-2019, ЕБОР сугерира конослидација на банкарскиот сектор и развивање на капацитетите за обновлива енергија. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange