Connect with us

Домашни банки

Бобан Гоговски го зголеми својот удел во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека г-н Бобан Гоговски, член на Надзорениот одбор на ТТК Банка АД Скопје, се стекна со 2.110 обични акции издадени од ТТК Банка АД Скопје.

„ТТК Банка АД Скопје известува дека Бобан Гоговски, именуван член на Надзорениот одбор на Банката на седницата на Собранието на акционери на Банката одржана на ден 06.09.2022 година, се стекна со 2.110 обични акции, издадени од ТТК Банка АД Скопје”, се вели во соопштението на банката.

Домашни банки

НЛБ Банка прогласена за „Банка на годината за 2022“ од The Banker

Објавено

на

Реномираниот интернационален финансиски магазин, The Banker, по единаесетти пат ја прогласи НЛБ Банка за „Банка на годината за 2022“. Со ова признание НЛБ Банка уште еднаш ја потврди својата позиција на најнаградувана банка во РС Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нова докапитализација на ПроКредит Банка во вредност од 13 милиони евра

Објавено

на

Прокредит банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 13 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје во соработка со Црвен крст на Град Скопје организираше успешна крводарителска акција

Објавено

на

Во соработка со Црвен крст на Град Скопје на 28.11.2022 во просториите на административната зграда на Стопанска банка АД – Скопје организирана беше крводарителска акција на која учество зедоа 65 вработени од Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно