Connect with us

Домашни банки

Благодарница од АмЧам за Комерцијална банка за општествена одговорност

Објавено

на

AmCham Macedonia и додели Благодарница на Комерцијална банка АД Скопје за инвестиции во општеството во 2019 година преку иницијативата Social Marketplace. Банката преку Координативното тело за општествена одговорност финансиски го поддржа проектот „Урбана градина во Ресен“ на Здружението за рурален развој „Локална акциона група Преспа“.

Проектот има значајна мисија – обука на 40 социјално загрозени лица со лесна телесна попреченост од Преспа за одгледување земјоделски култури на органски начин, креирање вертикални градини, рециклирање на органски отпад итн. Ова е уште една потврда за општествено одговорните практики што во континуитет ги спроведува Комерцијална банка АД Скопје.

Домашни банки

(ВИДЕО) Сопственици на банка во Македонија се најдоа во „Пандора документите“

Објавено

на

Двајца сопственици на УНИБанка имале офшор компании на Британските девствени острови, открива истражувачкиот веб сајт „bird.bg” од Бугарија. Станува збор за Ивајло Мутафчиев и Цеко Тодоров Минев кои имаат по 36,45% од сопственоста на УНИ банка која работи во Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка по 16-ти пат спонзор на „Златно славејче“

Објавено

на

„Златните славејчиња“ годинава повторно ќе застанат на сцена и ќе ги отпеат своите хитови во чест на 50-от роденден на Фестивалот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Прогласени победниците од Social Impact Award 2021

Објавено

на

Млади херои со големи идеи! Прекрасни тимови, ентузијазам, идеи кои сигурно ќе го променат општеството ја одбележаа седмата година од „Наградата за социјално претприемништво“ – Social Impact Award 2021. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно