Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: TED Talk разговори кои ќе го трансформираат вашиот бизнис и личен живот

Објавено

на

Ако вашата цел е да го однесете бизнисот или вашата кариера на следното ниво, вие сте на вистинското место. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку TED Talk разговори кои значително ќе го трансформираат вашиот бизнис и ќе ви го свртат животот кон подобро.

Јазикот на телото може да ве обликува во тоа кои сте – Ејми Куди

Ејми Куди е професорка која ја проучува динамиката на моќта и пресудата во човековата комуникација. Во овој разговор, таа дискутира за тоа како „позирањето моќ“ може да го промени начинот на кој се чувствувате за себе си и како говорот на телото може да влијае на вашите шанси за успех.

Зошто го чувствувате тоа што го чувствувате – Ален Воткинс

Алан Воткинс е експерт за лидерство и човечки перформанси и во овој говор, тој едуцира за тоа како контролирањето на вашите емоции може да ве направи посреќни и поуспешни.

Вие сте влијаете на другите – Ванеса Ван Едвардс

Ванеса Ван Едвардс е специјалист за интерперсонална интелигенција и во овој говор, таа открива како нашето однесување може да влијае на тоа како другите ја перципираат нашата самодоверба.

Зошто работата не се случува при работата – Џејсон Фрид

Џејсон Фрид е автор на “Rework”, книга која ги опфаќа темите на продуктивноста, културата, еволуцијата и вработување во современиот бизнис. Во овој разговор, тој зборува за тоа како да се подобри продуктивноста. Тој објаснува дека на повеќето луѓе во креативните професии им треба непрекинато време за работа и кога луѓето сакаат да направат нешто, ретко претпочитаат да го сторат тоа во канцеларијата.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Дали парите може да ја купат среќата!?

Објавено

на

Ова тврдење е старо колку и светот, дури и кога немало пари во оптек. Со размена на стоки, луѓето се обидуваа да се осигурат себеси и своето семејство на најдобар начин, бидејќи тоа е во човечката природа. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Работа од дома: Пет грешки кои ѝ пречат на вашата кариера

Објавено

на

Во 2020 година, многу вработени навикнати да работат во канцеларија беа принудени да се префрлат на работа од дома. Затоа, прашањето е крајно релевантно денес: дали е реално да напредувате во вашата кариера додека работите од дома? Експертите споделуваат мислења во студијата на „Мари Клер“ кои грешки не треба да се прават во комуникацијата со раководството и како да се изгради вистинската стратегија за работа што ќе ви помогне да добиете унапредување со работа од далечина. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Едноставни правила за успех

Објавено

на

Градење бизнис и претприемништво бара уникатен талент и љубов кон вашата кариера. Станува збор за можност и способност да го откриете вашиот сон. (more…)

Продолжи со читање

Популарно