Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: 8 изреки за човековата свест

Објавено

на

Една од најголемите мистерии која е големо прашање и денес е нашата свест. Свеста е главниот фактор кога е во прашање нашата среќа, иднина и успех – но сепак, за да ја пронајдеме, мораме прво да погледнеме длабоко во себе.

Некои големи мислители ја имат скршено илузијата на нашите умови и еве што тие имаат да ни кажат за начинот на кој треба да размислуваме:

1. „Луѓето ќе сторат сè, без оглед колку е апсурдно, за да избегнат да се соочат со нивните души. Човек не се просветлува со замислување фигури на светлина, туку со тоа што ќе стане свесен за темнината.“
– Карл Јунг, психологија и алхемија

2. „Кога човекот ќе биде казнет за чесност, тој учи да лаже.“
– Крис Џами

3. „Пеколот, според мое мислење, е тоа никогаш да не го пронајдеш своето вистинско “Јас” и никогаш да не го живееш сопствениот живот или да не знаеш кој си“.
– Џон Бредшо

4. „Да бидеш подготвен ПРОТИВ изненадување, значи дека си обучен. Да бидеш подготвен ЗА изненадување, значи дека си едуциран“.
– Џејмс П. Карсе

5. „Она што го исцрпува духот го исцрпува телото. Она што го разгорува духот го разгорува телото“.
– Каролина Мис

6. „Медитацијата е пронаоѓањето и проширувањето на вашата внатрешна убавина во секоја насока“.
– Амит Реј

7. „Во секој од нас има друг кого не го знаеме“.
– Карл Јунг

8. „Заборави на гласот, пеј!
Заборави на нозете, танцувај!
Заборави на животот, живеј!
Заборави на себе и биди! ”
– Каманд Којури

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Четири чекори кои водат до стабилни лични финансии

Објавено

на

Четирите чекори кои водат до стабилни лични финансии можеби изгледаат како „чекор од седум милји“, но во реалноста не е толку тешко да се постигнат. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Десет навики на луѓето со најголема самодоверба

Објавено

на

Ko-oсновачот на компанијата Sky Bell, Ендрју Томас, ги сподели своите искуства и размислувања за кои верува дека луѓето кои сакаат да градат доверба е потребно да ги имаат. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Како најдобро да ги користите платежните картички додека сте на одмор?

Објавено

на

Човек на одмор може целосно да се опушти, а таа ситуација лесно може да доведе до заборавање на провизиите и каматите за плаќање со кредитни картички. За платежните картички да не ви прават главоболки понатаму, прочитајте ги следниве корисни совети како најдобро да ги користите додека сте на одмор. (more…)

Продолжи со читање

Популарно