Connect with us

Лични финансии

Бизнис Бар: 3 совети за максимизирање на продуктивноста

Објавено

на

Во продолжение Ви презентираме 3 совети за максимизирање на продуктивноста:

1.    Искористете го слободното време

Искористете го времето додека патувате, чистите или работите некоја активност која не ја бара вашата умствена активност.

Слушајте некоја аудио книга за личен развој, за градење на вашите вештини или слушајте YouTube видеа со содржина од вашата област на делување, за да бидете во тек со новостите.

2.    Испланирајте го денот пред да започне

Бидете свесни за тоа како го поминувате своето време и планирајте ги деновите пред да започнат.

Запомнете, ако не успеете да испланирате – планирате да не успеете.

3.    Фокусирајте се на најважните задачи

Секое утро, погледнете го вашиот список со задачи и фокусирајте се на она што ќе даде најголема вредност.

Поставете граници за остварување на тие задачи и кажете „не“ на работи што се надвор од тие граници.

 

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

10 навики на богатите луѓе кои можат да ви донесат финансиска слобода

Објавено

на

Ви се чини дека другите се поуспешни од вас поради среќа или одреден сплет на околности? Па, и не мора секогаш да биде така. Иако, секако, никој од нив не успеал на потполно идентичен начин, сепак богатите и успешни луѓе често имаат многу слични животни навики. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Како да направите парите да работат за вас, наместо вие за пари?

Објавено

на

Работењето од наутро, па се до доцните вечерни часови, дефинитивно не е решение. Многу луѓе работат дури и прекувремено за да заработат колку што е можно повеќе пари, но на крајот повторно немаат доволно. Верувајте, нема ништо да постигнете ако целото време го поминувате на работа. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Како да давате совети без да изгледа дека шефувате

Објавено

на

Убаво е да им понудите зборови на мудрост на оние во вашите најблиски кругови, но границата помеѓу искреното давање совети и изгледот на сезнајко може да биде мала. Дури и ако вашиот совет е побаран или добредојден, сепак може да биде незгодно бирањето на вистинската порака. Уште покомплексно е да го понудите вашиот совет ако не се побара. (more…)

Продолжи со читање

Популарно