Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Што значи напорна работа?

Објавено

на

Секој од нас има некаков вид на интерес. Паралелно на тоа, секој од нас работи и придонесува кон општеството. Успешните луѓе ни велат дека овие два аспекти од нашиот живот и можеби не треба да бидат одделни.

Погледнете што тие имаат да кажат за напорната работа:

“Најдобрата подготовка за добра работа утре, е да направиш добра работа денес.”

– Елберт Хабард

“Мрзеливоста може да изгледа привлечно, но работата дава задоволство.”

– Ана Френк

“Да се работи напорно и да се работи паметно, понекогаш може да бидат две различни нешта.”

-Бајрон Дорган

“Нека убавината на она што го сакаш биде она што го правиш.”

– Руми

“Да се најде радост во работата е да се открие фонтаната на младоста.”

– Перл С. Бак

“Големите работни позиции обично одат кај оние кои ја докажуваат својата способност да ги надминат малите.”

– Теодор Рузвелт

“Колку потешко работам, толку ми е поголема среќата.”

– Самуел Голдвин

“Животот не ни дава ништо на нас смртниците, без напорна работа.”

– Хораце

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Генерали Инвестментс советува: Неопходен е избалансиран пристап кон инвестициите, со поголема изложеност кон индустриите кои подобро ја преживеале кризата

Објавено

на

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Избегнувајте пост-пандемиско трошење: Како да заштедите по коронавирусот?

Објавено

на

Пандемијата на коронавирусот финансиски има оштетено многу семејства, но исто така, голем дел од популацијата научи да биде скромна и да не троши многу освен за основните потреби. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Корисни совети за инвестирање за почетници од Ворен Бафет

Објавено

на

На сите ни е многу добро познато името Ворен Бафет, најголемиот бизнисмен на денешницата и сопственик на една од најголемите холдинг компании Berkshire Hathaway. Иако е веќе во поодминати години, тој сеуште е меѓу најактивните бизнисмени. Неодамна, бил запрашан кој е надобриот начин за инвестирање, а тој одговорил: (more…)

Продолжи со читање

Популарно