Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Рутини кои морате да ги следите доколку сакате да бидете успешни

Објавено

на

Додека сите ги почитуваме богатите и славните, сепак претпоставуваме дека нивниот пат кон успехот бил доста сложен и комплициран.

Нo, некои од нивните навики и ние можеме да ги присвоиме во нашите сопствени животи. Всушност, после петгодишни истражувања за само-постигнати милионери, авторот Том Корли открил дека скоро половина од нив се буделе најмалку три часа пред да започне нивниот работен ден.

А причината зошто се будат толку рано? Па затоа што тие имаат обврски кои треба да се завршат.

1. Одвојте време да вежбате

Веќе знаеме дека вежбањето е добро за нашите тела, но исто така е добро и за нашиот ум – во здраво тело, здрав ум. Вежбањето исто така ќе ви помогне да постигнете подобри резултати и во текот на вашиот работен ден. Според истражувања од 2018 година, издвојувањето на само 10 минути за лесни вежби ја подобруваат вашата меморија во текот на денот.

2. Мотивирајте се

Што и да е потребно за да се подигне вашиот морал и да се мотивирате, сторете го тоа. Тоа може да биде релаксирачко медитирање или само размислување.

Стив Џобс го започнувал секој ден прашувајќи се: „Ако денес беше последниот ден од мојот живот, дали би бил среќен со она што сакам да го направам?“. Тони Робинс медитира со метод што го нарекува „priming“ – што тој го дефинира како „чин на посветување време за да ги прилагодите вашите мисли и емоции, за да можете да го живеете животот во врвна состојба.”

Медитација, читањето и уживање во некој podcast се начини за зајакнување на вашата мотивација.

3. Одвојте време за оние кои ги сакате

Времето со семејството е важно и односите (или недостаток на нив) ја обликуваат секоја друга област во нашите животи. Едно 75-годишнo истражување предводено од Медицинскиот факултет Харвард открило дека топлите, позитивни односи се важни повеќе од што било друго во нашите животи.

4. Бидете среќни и позитивни

Само споделете и испратете добри вибрации и потрудете се денот да започне позитивно. Истражувањата објавени во 2011 г. од страна на училиштето Вартон и колеџот Фишер открија дека расположението на луѓето наутро влијае на продуктивноста во текот на денот.

Утринската рутина на претприемачот и инвеститорот Гери Вајнерчак вклучува и повик до неговото семејство во автомобилот на неговиот пат кон работа. „Се слушам со нив и се консултирам со нив“.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Бизнис бар: TED Talk разговори кои ќе го трансформираат вашиот бизнис и личен живот

Објавено

на

Ако вашата цел е да го однесете бизнисот или вашата кариера на следното ниво, вие сте на вистинското место. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку TED Talk разговори кои значително ќе го трансформираат вашиот бизнис и ќе ви го свртат животот кон подобро. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Како да го изградите вашиот онлајн бренд

Објавено

на

Брендот лесно може да се претстави како лице кое го покажувате на светот, вашата уникатност прикажана кон целата популација за тие да ја видат и признаат. Брендингот е комбинација на вашите способности, вештини и карактерни црти. Брендирањето на вашиот бизнис не е само деловна акција, туку тоа е и пат кон само-откритие. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Што значи напорна работа?

Објавено

на

Секој од нас има некаков вид на интерес. Паралелно на тоа, секој од нас работи и придонесува кон општеството. Успешните луѓе ни велат дека овие два аспекти од нашиот живот и можеби не треба да бидат одделни. (more…)

Продолжи со читање

Популарно