Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Најдобрите мобилни апликации за зголемување на продуктивноста

Објавено

на

Вашиот мобилен телефон може да ви помогне да бидете попродуктивни. Повеќето луѓе мислат дека паметните телефони ја уништуваат продуктивноста. Но, користењето на правилните апликации всушност може да ви помогне да ја зголемите вашата продуктивност.

Значи, без оглед што правите и каде сте, еве неколку апликации кои ќе ја зајакнат вашата продуктивност.

Pocket

Зачувајте статии за да ги прочитате подоцна. Дали некогаш сте наиделе на некоја навистина интересна статија, но едноставно немате време да ја прочитате? Па, веројатно подоцна сте ја заборавиле и никогаш не сте ја прочитале. Со Pocket, можете да зачувувате содржина што ја наоѓате на Интернет за да ја погледнете подоцна.

Она што е прекрасно во врска со оваа апликација е што ви дозволува да ја гледате зачуваната содржина дури и кога немате интернет.

Office Lens

Скенирајте, зачувајте и споделете документи. Зошто да користите скенер кога можете да го користите вашиот мобилен телефон? Office Lens е веројатно најдобриот скенер за документи што постои денес. Апликацијата е создадена и дистрибуирана целосно бесплатно од Microsoft. Може да изберете и големина и квалитет на скенираниот документ.

Со добро осветлување и телефон со доволно добра камера, можете да добиете висококвалитетни скенови.

Wunderlist

Апликација за список за задачи. Може да најдете еден куп апликации со оваа намена – но, оваа навистина се издвојува од останатите. За разлика од многу други апликации за создавање списоци за задачи што треба да ги завршите, оваа не ги комплицира основните функционалности. И покрај едноставноста за користење, оваа апликација всушност обезбедува поголем број на функции од повеќето други апликации за оваа намена.

LastPass Password Manager

Зачувајте ги сите лозинки на едно место. Со оваа апликација освен зачувување на лозинки, исто така можете и да генерирате лозинки. Помнењето на премногу лозинки може да биде предизвикувачко. Со текот на времето дури и може да заборавите некои од нив. Со користење на оваа апликација, може безбедно да ги зачувате сите лозинки.

Во суштина, апликацијата работи како главен клуч. На пример, ако се обидувате да се најавите на Facebook преку вашиот телефон, апликацијата автоматски ќе ја пополни лозинката за вас.

Ако сте корисник на Android, таму има еден тон бесплатни апликации што можат да ја подобрат вашата дневна продуктивност.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Како да ги заштитите вашите банкарските податоци онлајн

Објавено

на

Секоја онлајн активност со себе носи ризици и потенцијални закани, кои најчесто ги таргетираат вашите лични податоци. А ризикот не престанува ако го исклучите компјутерот или го оставите вашиот телефон на масата, тој е присутен постојано додека сте приклучени на интернет. Голема паника ни предизвикува помислата дека некои од профилите на социјалните мрежи може да ни бидат хакирани или злоупотребени, а само замислете какви можат да бидат последиците ако нешто им се случи на вашите банкарски податоци. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Дали знаењето или дисциплината е поважна за управување со парите?

Објавено

на

Знаењето (во некои случаи може да се користи и зборот „талент“) е важен предуслов за успех на кое било поле од животот. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Четири чекори кои водат до стабилни лични финансии

Објавено

на

Четирите чекори кои водат до стабилни лични финансии можеби изгледаат како „чекор од седум милји“, но во реалноста не е толку тешко да се постигнат. (more…)

Продолжи со читање

Популарно