Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Како да изградете силен и доминантен тим за продажба

Објавено

на

За секој бизнис, се чини дека продажниот тим е нивниот ‘рбет. Зошто? Па, тоа е главното место од каде доаѓаат профитите и приходите. Ако немате силен и доминантен тим за продажба, работите ќе бидат навистина тешки.

Ајде да ги разложиме главните карактеристики кои треба да ги поседува еден силен тим за продажба.

Несебичност

Егото е еден од елементите кои што може да ве води кон пропаѓање. Ако сакате соработка од членовите на вашиот тим, треба да бидете несебични. Кога имате непотребно его, изгледате лошо и нападно, па затоа треба да покажете несебичност доколку сакате да бидете успешен водач. Несебичноста е еден од најкритичните елементи за градење на траен тим.

Кога работите за компанија, без разлика дали е голема или мала, не секогаш може да земате слава за успехот постигнат со помош на вашиот тим – успехот кој што сте го достигнале е заради заедничката соработка со тимот. Како добар лидер на тимот, треба да бидете несебични и да ги споделувате успесите со сите членови од тимот.

Разбирање и почитување на поединечните улоги

Доколку сакате подобри резултати од вашиот тим, прво треба да ги разберете и да ги цените вашите индивидуални вредности. Да се биде лидер на тим не е лесно. Вашиот тим гледа кон вас за насоки и совет. Кога ќе ја погледнете поголемата слика, треба да се видите во позицијата каде што сте жртвувале време и трпение за да го поддржите вашиот тим.

Подобрете ја комуникацијата

Комуникацијата е многу важна кога работите со вашиот тим. Многу водачи на тимови кои комуницираат со тимот само кога има потреба. Ако вака управувате со вашиот тим, никогаш нема да можете да воспоставите врска. Треба да го натерате тимот да се чувствувате повеќе како пријатели отколку вработени/колеги.

Исто така, да се има соодветна комуникација помага да се решат проблемите без разлика. Ова е причината зошто многу од врвните компании се фокусираат толку многу кон подобрување на комуникацијата помеѓу вработените, лидерите и сопствениците.

Имајте глад за постигнување на успех

Треба да имате ‘глад’ за да постигнете успех. Сепак, сами не можете да направите сè и затоа треба да го охрабрите вашиот тим да биде подеднакво страстен во врска со нивната работа и заедничките цели.

Она што треба да го направите е да се искористите себеси како добар пример пред нив. Кога ќе видат дека нивниот водач е посветен на својата работа и работи кон успех, и тие ќе ве следаат. Работете заедно и постигнете го невозможното.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Бизнис бар: TED Talk разговори кои ќе го трансформираат вашиот бизнис и личен живот

Објавено

на

Ако вашата цел е да го однесете бизнисот или вашата кариера на следното ниво, вие сте на вистинското место. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку TED Talk разговори кои значително ќе го трансформираат вашиот бизнис и ќе ви го свртат животот кон подобро. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Како да го изградите вашиот онлајн бренд

Објавено

на

Брендот лесно може да се претстави како лице кое го покажувате на светот, вашата уникатност прикажана кон целата популација за тие да ја видат и признаат. Брендингот е комбинација на вашите способности, вештини и карактерни црти. Брендирањето на вашиот бизнис не е само деловна акција, туку тоа е и пат кон само-откритие. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Што значи напорна работа?

Објавено

на

Секој од нас има некаков вид на интерес. Паралелно на тоа, секој од нас работи и придонесува кон општеството. Успешните луѓе ни велат дека овие два аспекти од нашиот живот и можеби не треба да бидат одделни. (more…)

Продолжи со читање

Популарно