Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Како да знаете дека е време да пробате нешто различно

Објавено

на

Ако постојано  избегнувате да работите на одреден проект или немате страст и трпеливост за таа тема, најдобро е вашето време и таленти да ги користите на друго место и да тргнете во друга насока.

Преиспитајте го статусот на секои 30 дена, сè додека не имате доволно податоци за да донесете цврста одлука.

Видете што е тоа што не функционира. Дали е погрешна стратегијата или само лошото работење? Во многу случаи, станува збор за второто. Наместо да ја промените насоката, сфатете што ве спречува да извршите вашата визија.

Напредокот и иновациите се многу ретко линеарни патеки

Најголемата пречка што треба да ја надминат некои од нас е нашата верба дека постои само еден начин да се реши проблем. Сфатете дека менувањето на насоката не значи дека ја менувате целта, туку само преземате различна стратегија или пристап за да продолжите понатаму.

Тешко е понекогаш кога верувате во нешто да постигнете имате успех, без да ја менувате насоката на делување по потреба. Ако вашата интуиција ви кажува дека треба да размислувате поразлично и да тргнете во друга насока, внимателно погледнете ги резултатите и проценете. Дали се подобрувате или, и покрај напорот, дали резултатите стагнираат? На тој начин ќе го добиете вашиот одговор.

Лични финансии

Четири чекори кои водат до стабилни лични финансии

Објавено

на

Четирите чекори кои водат до стабилни лични финансии можеби изгледаат како „чекор од седум милји“, но во реалноста не е толку тешко да се постигнат. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Десет навики на луѓето со најголема самодоверба

Објавено

на

Ko-oсновачот на компанијата Sky Bell, Ендрју Томас, ги сподели своите искуства и размислувања за кои верува дека луѓето кои сакаат да градат доверба е потребно да ги имаат. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Како најдобро да ги користите платежните картички додека сте на одмор?

Објавено

на

Човек на одмор може целосно да се опушти, а таа ситуација лесно може да доведе до заборавање на провизиите и каматите за плаќање со кредитни картички. За платежните картички да не ви прават главоболки понатаму, прочитајте ги следниве корисни совети како најдобро да ги користите додека сте на одмор. (more…)

Продолжи со читање

Популарно