Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Како да го изградите вашиот онлајн бренд

Објавено

на

Брендот лесно може да се претстави како лице кое го покажувате на светот, вашата уникатност прикажана кон целата популација за тие да ја видат и признаат. Брендингот е комбинација на вашите способности, вештини и карактерни црти. Брендирањето на вашиот бизнис не е само деловна акција, туку тоа е и пат кон само-откритие.

Создадете ја приказната на вашиот бренд

Како прво, запишете ги зборовите и вредностите кои што го претставуваат вашиот бренд. Изберете ги овие основни зборови многу внимателно и транспарентно, бидејќи тие ќе ја оформат целата слика на вашиот бренд.

Како бренд, треба да имате приказна што гравитира околу вашите основни вредности. Брендот мора да создаде емотивна врска со јавноста. За да создадете толку силна врска со публиката, приказната на брендот мора да биде оригинална, во спротивно луѓето веднаш ќе ја почувствуваат неавтентичноста.

Воспоставете ја стратегијата за подигнување на свеста за брендот

Одличната кампања за подигнување на свеста за брендот се создава со вредна и стратешки напишана содржина. Со цел да достигнете голем број на луѓе, вашата содржина мора да биде накитена со #hashtags кои што се релевантни за вашата целокупна тема како и публика.

Ако вашата содржина нуди одредени вредности и исто така е објавена на конзистентна (но, не нападна) основа, повеќе луѓе ќе започнат да ве поврзуваат со таа тема. Вака можете да стекнете моќ и доверба на кое било специфично поле.

Изградете ги вашите вештини за комуникација

Градењето на бренд бара одлични комуникациски вештини. Способноста за добро комуницирање и искажување на своите мисли на релевантен и кохерентен начин, ќе го зацврсти вашиот авторитет на темата на која зборувате и ова ќе го зголеми вашиот целосен опсег.

Во случај да сте срамежлива личност, можете да се запишете на курс за зборување. Исто така може да се запишете на курс за пишување и паралелно да започнете да ги практикувате овие техники сè додека не се чувствувате доволно подготвени за да го импресионирате светот.

Со користење на овие чекори, би требало да го развиете вашиот личен бренд на брз и ефикасен начин. Но запомнете, овие чекори нема да ви бидат од голема корист ако не ги практикувате активно.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Неколку совети за заштеда на пари

Објавено

на

Со штедењето на пари може да се изгради мало богатство кое ќе биде од голема помош во иднина. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс со коментар за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал

Објавено

на

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Во умот на успешните бизнисмени

Објавено

на

Секој од нас се стреми кон успех, но некои цели потешко се постигнуваат од други. Доколку сте сопственик на бизнис, тогаш знаете дека ова е комплексно поле, полно со неочекувани пресврти и безброј предизвици. Природно е првиот инстинкт да ни биде да пробаме сами да ги решиме проблемите, но нашето его понекогаш може повеќе да ни наштети отколку што ќе ни помогне. (more…)

Продолжи со читање

Популарно