Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Лични финансии

БИЗНИС БАР: Зошто треба да продавате начин на живот наместо производ

Објавено

на

Промовирањето на вашиот начин на живот ќе ви помогне да добиете поголема продажба отколку промовирањето производ.

Денес, благодарение на социјалните медиуми, секој сака да биде богат. Ги следиме успешните луѓе и ги сакаме резултатите од нивната напорна работа.

Но, никој не сака да работи напорно. Напорната работа е резултат на она што го гледате во животот на успешните луѓе – супер автомобили и убаво соседство, патувања низ целиот свет, итн. Но, никој не сака напорна работа.

Напорната работа го одделува просечниот човек од добивањето на резултатот и од желбата за животот по кој копнеат.

Затоа, ако сакате да ја зголемите продажбата, особено ако сте присутни на социјалните медиуми, наместо да се фокусирате на продажба на вашиот производ, фокусирајте се на резултатот од продажбата и начинот на живот што доаѓа заедно со него.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Како да пронајдете купувачи за вашиот производ?

Објавено

на

За целосно развивање на вашата деловна идеја и претворање во специфична услуга или квалитетен производ, а потоа да ги привлечете оние кои сакаат да го користат производот или услугата и притоа цената да одговара на нивна плата, потребно е да го истражувате пазарот, да ја идентификувате вашата целна публика и да се запознаете со нејзините потреби. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Совети од Комерцијална банка за безбедно користење на платежните картички

Објавено

на

Денес, платежните картички се ширко прифатено средство за плаќање. Милиони луѓе ги користат картичките за плаќања во продавници, интернет, за нарачки преку телефон или електронска пошта. Но, поради зголемениот обем на користење од страна на клиентите се повеќе се зголемува нивната злоупотреба од страна на криминалците. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Што прават успешните претприемачи секој ден пред работа

Објавено

на

Ноќните бувови може да бидат креативни, но раните станувања се побогати и попродуктивни. Претприемачите кои сакаат да го направат тоа треба да ги прескокнат доцните ноќни сесии и да почнат рано во денот за да им помогнат на своите компании да растат. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange