Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: Зошто е подобро да не успеете денес, отколку да бидете совршени утре

Објавено

на

Чекањето на совршениот момент за започнување на вашата голема идеја нема да биде подобро. Всушност, се намалуваат шансите вашата бизнис активност да успее.

Идеалното утре никогаш нема да дојде. Дури и да се случи тоа, тогаш ќе ја пренесете вашата цел во друг идеален момент.

Доколку сте заглавени во одложувањето и чекањето на совршениот момент, еве две причини зошто треба да започнете денес.

Имате желба

Денес оваа ваша желба има најголем интензитет. При раѓањето на една идеја имаме најголеми искри и доколку не превземете нешто во овој момент, вашата желба и енергија за реализирање на таа идеја постепено ќе се намали и ќе изгасне.

Имате време

Сигурно сега имате повеќе време и повеќе енергија отколку што ќе имате веројатно во кој било друг временски период во иднина.

Ако сте во дваесеттите години, не претпоставувајте дека во триесеттите ќе имате повеќе време. Истотака, ако сте во четириесеттите години, не размислувајте дека е предоцна.

Мислењето дека ја знаеме иднината е погрешна претпоставка. Тоа значи дека најдобриот момент за вас да започнете е сега.

Текстовите авторски се пишувани на веб страната biznisbar.mk и се објавуваат на веб страната bankarstvo.mk како дел од соработката помеѓу Бизнис Бар и Банкарство.

LinkedIn – Бизнис Бар

Instagram – Бизнис Бар

Facebook – Бизнис Бар

Лични финансии

Финансиски совети од Институтот на овластени ревизори на Република Македонија

Објавено

на

Покрај грижата за вашето здравје и здравјето на вашите најблиски, периодов е навистина тешко да се фокусирате на финансиското планирање, организирањето на средствата и стабилноста на инвестициите. Сепак, глобалната пандемија налага детално и одговорно планирање на финансиите, со цел оваа (досега) краткорочна криза да не се претвори во долготраен финансиски проблем. Од таа причина, Институтот за ревизија на РМ издвои неколку совети кои би можеле да ви помогнат во невообичаениот период низ кој сите ние поминуваме. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

5 совети за вашиот бизнис од Џек Ма

Објавено

на

Џек Ма има нето вредност од 40 милијарди долари. Тој го трансформираше B2B пазарот со тоа што ја создаде најголемата B2B платформа во светот, Алибаба. Во слободно време тој е life & business coach. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Генерали Инвестментс советува: Неопходен е избалансиран пристап кон инвестициите, со поголема изложеност кон индустриите кои подобро ја преживеале кризата

Објавено

на

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. (more…)

Продолжи со читање

Популарно