Connect with us

Платежни картички

Бесконтактни трансакции до 2.000 денари без ПИН со Mastercard® и Visa на Комерцијална банка

Објавено

на

Со цел спречување на ширењето на корона вирусот Covid-19, отсега корисниците на Mastercard® и Visa бесконтактните картички од Комерцијална банка АД Скопје ќе можат да извршуваат бесконтактни трансакции без потреба од внесување ПИН за износ до 2.000 денари.

Зголемениот лимит важи за сите бесконтактни картички на Комерцијална банка од брендовите Mastercard® и Visa, како и за сите плаќања кои се извршуваат со мобилната апликација на Банката – KomPay.

Бесконтактната технологија е наједноставниот начин за брзо и безбедно плаќање со картичка на продажни места. Со зголемувањето на износот на бесконтактните плаќања, без дополнителна автентификација со ПИН, се намалуваат контактите помеѓу корисникот на картичката и продажниот персонал, а се намалуваат и редиците за чекање на касите кај трговците.

Истовремено, Комерцијална банка АД Скопје, со цел да придонесе за олеснување на функционирањето на правните субјекти засегнати од кризната ситуација, ги намали нивните трошоци за користење ПОС терминал. За март и април Банката нема да наплаќа провизија за месечно одржување на ПОС терминалите за правните субјекти кои ќе остварат месечен промет помал од 15.000 денари по ПОС терминал.

Платежни картички

ШПАРКАСЕ БАНКА: ПРВА БАНКА ШТО ЌЕ ИЗДАВА ЦЕЛОСНО РЕЦИКЛИРАЧКИ КАРТИЧКИ 

Објавено

на

Како дел од зелената транзиција, за првпат во банкарскиот сектор во земјава Шпаркасе Банка започна да издава Visa Eco картички од рециклирачки материјал, со посебни својства на разградливост. Производството на картички на разградлив материјал, ќе влијае да се заштедат минимум 300 кг пластика произведена и одложена во животната средина годишно, или еквивалент на 1.800 кг CO2. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

ИутеКредит ја воведува првата биоразградлива картичка во земјата

Објавено

на

Еко свесноста е еден од главните принципи во работењето на ИутеКредит Македонија. Постојаното залагање за развој на финансиски услуги кои ќе остават што помал белег на природните ресурси се пресликува и во користење на производи кои се во синергија со оваа мисија на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Промотивна акција за Mastercard кредитните картички од Комерцијална банка за уживање во празничната магија

Објавено

на

Со Mastercard кредитните картички од Комерцијална банка дозволете си повеќе за време на волшебната и празнична сезона и исполнете ги своите и желбите на најблиските. (more…)

Продолжи со читање

Популарно