Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Банкосигурување настан: Сигурно е да си осигуран!

Објавено

на

Во свет полн со предизвици и непредвидливи моменти, Сигурно е да си осигуран!
Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување – Живот и на пазарот понуди кредити со животно осигурување со кои граѓаните добиваат двојна поволност, обезбедување на сигурност во отплатата и заштита на целото семејство. Понудата на кредити со животно осигурување ги вклучува Релакс потрошувачкиот кредит, Комфор станбениот и Хипотекарниот кредит со животно осигурување.

На 22ри септември, од 11 до 14 часот, на Школка, во Градски Парк Скопје, Халк Банка АД Скопје и Кроациа Осигурување – Живот ве покануваат на настан, на којшто освен можноста да се запознаете со бенефициите на новата услуга, во исто време ќе понудат забава за сите посетители.

“Основци, под водство на ликовен уметник, ќе цртаат на тема живот, а подоцна сликите ќе се продаваат во филијалата на банката, додека собраните средства се предвидени за донација во Домот за деца без родители „11 Октомври“. Тркалото на среќа што ветува многу интересни подароци, со помош на модераторот Марко Новески, ќе можат да го завртат сите присутни на настанот. Освен тоа, очекувајте спектакл приреден од уличните изведувачи и жоглери, музички дел, многу балони и бројни изненадувања.” – се вели во описот на официјалниот настан на социјалните медиуми.

Домашни банки

НЛБ Банка спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”

Објавено

на

НЛБ Банка е спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”, кој се одржува денес (16.05) и на едно место ги обедини трговците, дистрибутерите и производителите за да ги слушнат новитетите од најзначајните домашни, регионални и светски авторитети во FMCG секторот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Добивката на Стопанска банка АД-Скопје намалена за неверојатни 42,9%

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2019 до 31.03.2019 година Стопанска банка АД – Скопје (во натамошниот текст: СБ) оствари нето добивка пред оданочување во износ од 599.895 илјади денари, што претставува намалување за 42,9% споредено со нето добивката остварена во анализираниот период минатата година. Намалениот резултат во тековниот период се должи на ефектот од решениот статус на должникот Фени Кавадарци во првиот квартал од 2018, кога СБ склучи договор за продажба на своите побарувања со што во билансите на Банката беше евидентирано ослободување на исправката на вредност и истото имаше соодветен ефект врз остварениот финансиски резултат, објави банката преку соопштение на Македонска берза. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Работилница со ПроКредит Банка: Важноста на комуникациските вештини во процесот на селекција при вработување

Објавено

на

Важноста на комуникациските вештини при вработување е особено голема во модерното и динамично општество поради се поголемата конкуренција на пазарот на трудот. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange