Connect with us

Останато

Банкарство.мк добитник на две награди на манифестацијата „Сајт на годината“

Објавено

на

Банкарство.мк е добитник на две награди на манифестацијата „Сајт на годината“, која вчера се одржа во ЕУ Инфо-центар (Europe House Skopje).

Покрај наградата второ место во категоријата вести и информации, Банкарство.мк го освои третото место и во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување.

Избор „Сајт на годината“ е проект чија цел е да ги промовира, развива и поддржува интернет медиумите во Северна Македонија.

Организаторите на манифестацијата „Сајт на годината“ која е организирана од Media Solutions истакнаа дека во сите категории биле номинирани 450 сајтови, а во сите категории беа наградени 54 веб страни.

Осигурување

Приливи од над 18 милиони денари во пензиските фондови Сава пензиски фонд и Сава пензија плус

Објавено

на

Сава пензиско друштво а.д. Скопје инвестирајќи ги пензиските заштеди на членовите акумулирани во пензиските фондови Сава пензиски фонд и Сава пензија плус, остварува приливи по основ на камати и дивиденди во пензиските фондови. На овој начин расте вредноста на пензиските заштеди и се обезбедува соодветна пензија за членовите. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Раст на буџетските приходи за првпат од почетокот на корона кризата

Објавено

на

Во јули се забележува прв месечен раст на приходите во буџетот од почетокот на КОВИД-19 кризата, со месечен раст од 1,4% во однос на лани. Ова се должи на растот на придонесите, но и на повеќе видови даноци. По реализацијата во јуни која бележеше значително подобра наплата на приходите од април и мај, по олабавување на рестрикциите и реотварање на економијата, резултатите за јули укажуваат дека ревитализацијата на економијата се одвива со добра динамика. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Microsoft ќе го преземе кинески TikTok до средината на септември

Објавено

на

Американската технолошка компанија „Microsoft” потврди дека е во преговори со кинеската компанија „ByteDance” за купување на нивната популарна социјална апликација „TikTok”. (more…)

Продолжи со читање

Популарно