Connect with us

Форекс

Банкарските акции најтргувани на берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,95 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 2,17%.

Пораст имаше и кај акциите на Комерцијална банка АД Скопје од 0,39%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.5004 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.4507 денари, британската фунта изнесува 71.8883 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.9196 денари.

Форекс

Руската рубља е најпотценета валута во светот!?

Објавено

на

Британскиот неделник „The Economist“ ја прогласи руската рубља за најпотценета валута во светот. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот повторно паѓа, цената на нафтата расте

Објавено

на

На девизните пазари, вредноста на доларот во однос на кошницата со валути нагло oпадна. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Цените на нафтата во пораст од 8 проценти

Објавено

на

На светските пазари, цените на нафтата пораснаа за 8 проценти за само една недела. (more…)

Продолжи со читање

Популарно