Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Антонио Аргир доби нов мандат на чело на НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје преку соопштение објавено на веб страната на Македонска берза ја информираше јавноста за следниве промени во Управниот одбор на банката.

Ве известуваме дека Г-дин Антонио Аргир повторно е именуван за член на Управниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје, а воедно и за Претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје, за период од 4 (четири) години, почнувајќи од 09.07.2019 година.” – се вели во соопштението.

Аргир е на позицијата прв човек на НЛБ Банка од јануари 2016 година, наследувајќи го долгогодишниот претседател на Управниот одбор, Ѓорѓи Јанчевски.

Во моментот на инаугурација, г-дин Аргир ја даде следнава изјава: “Во иднина, одговорно и тимски ќе го практикуваме она што го изградивме низ годините до сега. Ќе бидеме посветени на воведување на современи услуги прилагодени на новите генерации. Ќе ја продолжиме успешната соработка со физичките лица, микро и малите претпријатија, корпоративно банкарство, дигитализирање на начинот на работа, мобилно банкарство до клиентите не само во делот на он лајн плаќањето туку и за советодавни и канали за комуникација со клиентите.

Домашни банки

Комерцијална банка овозможи online аплицирање за потрошувачки кредити

Објавено

на

За потрошувачките ненаменски кредити на Комерцијална банка АД Скопје отсега може да аплицирате и електронски (online). За сите физички лица, корисници на услугата електронска банка, кои имаат опција за плаќање, Комерцијална овозможи побрза и поедноставна постапка преку online аплицирањето.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Возењето велосипед е нешто најблиску до летањето – 16 јули светски ден на велосипедизмот

Објавено

на

Робин Вилијамс на прашање од wall street journal зошто толку многу сака да вози велосипед едноставно одговорил „затоа што возењето велосипед е нешто најблиску до летањето“. Па затоа, денес, 16 јули Светскиот ден на велосипедизмот, ајде да ги оставиме автомобилите и да практикуваме култура на возење велосипед. И тоа не само денес, туку секој ден! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕИФ и ПроКредит Банка ја дуплираат поддршката за иновативните компании – дополнителни 800 милиони евра за мали и средни претпријатија

Објавено

на

Европскиот Инвестициски Фонд (ЕИФ) и ПроКредит групација ќе пласираат дополнителни 800 милиони евра за иновативни проекти на мали и средни претпријатија (МСП), што претставува вкупно 1.62 билиони евра за кредитирање на компании во 11 држави. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange