Connect with us

Странски банки

Американскиот Сенат одобри дополнителна помош од 484 милијарди американски долари

Објавено

на

Американскиот Сенат едногласно одобри 484 милијарди американски долари дополнителна помош за американските бизниси и болници во борбата против коронавирусот.

Според „Reuters“, Претставничкиот дом на САД се очекува да гласа за нацрт-законот во четврток. Доколку биде усвоен, тој ќе стане четврти американски закон како одговор на корона-кризата. Сите четири закони обезбедуваат вкупна помош од околу 3 трилиони долари во последниот месец за соочување со кризата во која загинаа повеќе од 43.000 Американци.

Претседателот на САД, Доналд Трамп го повика Конгресот брзо да ја одобри мерката со која во голема мерка се проширува финансирањето на кредитирањето на малите бизниси погодени од пандемијата, оставајќи дополнителна помош за државните и локалните власти за понатаму.

Предлог-законот, усвоен од Сенатот, вклучува 321 милијарди американски долари помош за програмата за кредитирање на малите бизниси, 60 милијарди долари за посебна програма за кредитирање при катастрофи, исто така, за малите бизниси, како и 75 милијарди долари за болниците и 25 милијарди долари за тестирање за национално тестирање од коронавирусот.

Странски банки

Чакрабарти заминува од функцијата претседател на ЕБОР

Објавено

на

Претседателот на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), Сума Чакрабарти се повлекува од функцијата. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Звучи неверојатно, но функционира – Има само еден банкомат во целиот град и го користат 8.000 луѓе

Објавено

на

Градот Амптил во Британија има вековна историја, активен пазар, а повеќето продавници во овој град работат самостојно. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Централната банка на Шведска ја зголеми поддршката за економијата

Објавено

на

Централната банка на Шведска значително ја зголеми вредноста на програмата за откуп на средства за поттикнување на инфлацијата и поддршка на економијата во време на корона кризата. (more…)

Продолжи со читање

Популарно