Connect with us

Платежни картички

Амазон повеќе нема да прифаќа плаќања со Visa кредитни картички од Британија

Објавено

на

„Amazon” соопшти дека ќе престане да прифаќа „Visa” кредитни картички издадени во Велика Британија поради спор околу таксите.

Гигантот за онлајн трговија објави во соопштение дека кллиентите нема да може да ги користат британските кредитни картички кон американската компанија за да вршат плаќања од 19 јануари, обвинувајќи ги високите такси што ги наплаќа „Visa” за обработка на трансакциите.

Сепак, купувачите ќе можат да користат „Visa” дебитните картички и други кредитни картички, вклучувајќи ги „Mastercard” и „American Express”. Во соопштението се сугерира дека кредитните картички „Visa” издадени во други земји ќе продолжат да се прифаќаат.

„Visa” изрази силно разочарување што „Amazon” се заканува да го ограничи изборот на потрошувачите во иднина.

Платежни картички

Наградна игра на ТТК Банка со Mastercard платежни картички

Објавено

на

ТТК Банка започна со организирање наградна игра за сите физички лица, клиенти на Банката кои се корисници на Mastercard платежни картички, дебитни и кредитни, издадени од Банката. Конкретно, платежни картички кои учествуваат во наградната игра се Mastercard Debit – дебитна картичка и Mastercard Credit – кредитна картичка. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

КаСис: Започна академската година со субвенциониран студентски оброк

Објавено

на

Мнозинството од студентите кои се квалификуваа за користење на субвенциониран студентски оброк, во рамки на проектот на Министерството за образование и наука, веќе ги подигнаа своите картички кои ги издава Шпаркасе Банка. Изработката на овие картички ја реализираше единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД.  (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9% фиксна камата

Објавено

на

НЛБ Банка започнува промотивна кампања која се однесува на сите корисници на НЛБ Visa кредитни картички, односно Visa Classic и Visa Gold за физички лица.
(more…)

Продолжи со читање

Популарно