Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Ало, Триглав? – Нова автомобилска асистенција

Објавено

на

Иако возењето треба да биде уживање, во градските гужви знае да се појави мала нервоза. Во нервозна состојба можеме нагло да го завртиме воланот или да го забрзаме возилото над дозволената брзина. Надвор од градските средини можеме од умор да ги направиме истите покрети, со цел побрзо да дојдеме дома. 

И најискусните возачи може да се соочат со проблем на пат или во градски сообраќај. Тој проблем може да биде со возилото или да е сообраќајна несреќа (некогаш ние сме криви, некогаш другиот шофер). Затоа Триглав осигурување има специјален осигурителен пакет и се грижи и за вас и за вашето возило.

Триглав автомобилска асистенција нуди 24-часовна поддршка во Македонија и во земјите од Европа, коишто спаѓаат во системот на зелена карта. Асистенцијата е наменета за сите видови на моторни возила и моторцикли .

Автомобилската асистенција е дополнителна услуга, чија валидност е поврзана со времетраењето на полисата за автоодговорност и за каско осигурувањето, поточно, со истекот на овие полиси завршува и важноста на Асистенцијата, но таа може да се склучи и да се поврзе со овие осигурувања во секое време.

Триглав автомобилска асистенција овозможува поддршка, којашто опфаќа услуги, значајни во моменти кога се соочуваме со проблеми во сообраќајот.

Грижа за возилото:

 • Помош дома и на пат
 • Помош во случај на проблем со клучевите од осигуреното возило
 • Извлекување на возилото
 • Влечење, или пренос на возилото
 • Достава на гориво
 • Организирање пренос на поправеното возило

Грижа за клиентот:

 • Превоз на клиентот
 • Заменско возило
 • Хотелско сместување
 • Заменски возач во странство
 • Помош во случај на смрт во странство
 • Посета на роднини на повредениот осигуреник во странство
 • Придружба на малолетен клиент

Во основа можете да бирате помеѓу три основни пакети на заштита.

За подетални информации обратете се во најблиската канцеларија на Триглав или проверете на следниот линк.

 

Осигурување

Дружбата со Винко и Ивце Пивце помина во фантастична атмосфера

Објавено

на

Во саботата Винер Лајф организираше настан од отворен карактер за сите мали и големи деца кои имаа желба да го запознаат малото слатко и харизматично Бувче Винко! (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко и Ивце Пивце во Градски парк Скопје!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange