Connect with us

Business Man

Александар Манев нов генерален директор на Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје

Објавено

на

Компанијата Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје доби нов генерален директор и извршен член на одбор на директори. На досегашната генерална директорка г-ѓа Вилма Учета-Дузлевска и престана функцијата на 20.10.2020 година поради претходно поднесената оставка.

На нејзино место како нов генерален директор и извршен член на одборот на директори е именуван г-дин Александар Манев. Неговиот мандат започна од 27.10.2020 година.

Александар Манев или попознат на јавноста како Алек Фактор е ко-сопственик на еден од најпознатите и најчитаните економски онлајн магазини – Фактор.мк.

Новиот состав на одборот на директори на Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје е:

  • Александар Манев – Извршен член;
  • Анте Гавран – Неизвршен член;
  • Роберт Вучковиќ – Неизвршен член;
  • Габриела Кулебанова – Независен неизвршен член.

Business Man

Живко Мукаетов се стекна со нови 600 акции од Алкалоид АД Скопје

Објавено

на

Првиот човек на нашата најголема фармацевтска компанија, генералниот директор и Претседател на Управниот одбор на Алкалоид АД Скопје, г-н Живко Мукаетов се стекна со 600 обични акции издадени од Алкалоид АД Скопје, известува компанијата преку објава на Македонска берза. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Членот на Надзорниот одбор Горан Антевски купи нови 400 акции од Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста дека г-н Горан Антевски, член на Надзорниот одбор на Банката, се стекна со 400 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Руски банкар ја осуди „безумната“ војна во Украина

Објавено

на

Рускиот милијардер и банкар Олег Тинков, основачот на интернет-банката „Tinkoff Bank“, на Инстаграм ја осуди оваа „безумна“ руска војна во Украина. (more…)

Продолжи со читање


Популарно