Connect with us

Анализи

АКЦИЈА НА КЛИКНИ ЈАДИ И VISA: Уживајте во храна со бесплатна достава целото лето!

Објавено

на

Компанијата Кликни Јади, во соработка со меѓународната картична организација Visa започнаа партнерски проект за бесплатна достава на храна нарачана од платформата на Кликни Јади и платена со Visa картичка издадена од било која банка.

Во партнерство со Visa овозможуваме достава на храна без никакви дополнителни трошоци, поволност за нашите десетици илјади постојни корисници, како и за сите оние кои за првпат ќе нарачаат од најголемото онлајн мени во градот. Наидовме на одличен слух во компанијата Visa и среќни сме што заедно со нив лансираме една иницијатива која на свој начин ќе придонесе во справувањето со коронавирусот“, изјави Роберт Тодоровски, главен опереативен директор на Кликни Јади.

Акцијата важи од денес, 20 мај 2020 година и ќе трае во текот на целото лето, односно до 31 август 2020 година.

Кликни Јади е најголемата платформа за нарачка и достава на храна во Скопје, со над 40.000 корисници и партнерска мрежа од над 170 ресторани. Компанијата функционира во засилен состав во текот на целиот изминат период на вонредна состојба и полициски час, со цел да им овозможи на граѓаните брза, сигурна и бесконтакна достава на храна, а на ресторани, начин да продолжат да ги услужуваат своите клиенти.

Visa e водечка мрежа за процесирање на плаќања чии платежни картички се користат во повеќе од 200 држави и територии.

Како да изберете бесплатна достава со VISA картичка?

  1. Изберeте ОНЛАЈН плаќање
  2. Зачувајте ја VISA картичката во ситемот на HALKBANK преку Кликни Јади
  3. Изберете ја зачуваната VISA картичка
  4. Кликнете нарачај

Вашата достава ќе биде бесплатна, а нема да платите ниту дополнителна провизија за онлајн плаќање. 

Никогаш не било полесно!

Анализи

Жените се уште значително помалку платени од мажите за иста работа

Објавено

на

Надлежните институции во соработка со приватниот сектор и синдикатите да развијат ефикасен механизам кој ќе придонесе за изедначување на платите на мажите и жените кои во овој момент за иста вредност во работата се за 23% пониски. Ова беше истакнато денес од Сојузот на стопански комори, Здружението на бизнис жени и Сојузот на синдикати на Македонија, по повод одбележувањето на првиот Меѓународен ден за родова еднаквост на платите – 18 септември. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

ЕБОР и НЛБ Банка со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка АД Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

„Finance Think”: По 14.934 денари по вработен за компании најпогодени од Ковид кризата

Објавено

на

Институтот за економски истражувања и политики „Finance Think” предлага враќање на мерката 14.500 денари по вработен за дејностите кои биле најсилно погодени од кризата предизвикана од пандемијата со Ковид -19. (more…)

Продолжи со читање

Популарно