Connect with us

Компании

Акционерите кои поседуваат акции од Македонска берза ќе добијат „солен” износ на дивиденда

Објавено

на

Македонска берза АД Скопје на својата веб страна објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2019 година, кој покажува дека берзата оствари добивка по оданочување од 13,5 милиони денари.

Собранието на акционери на Македонска берза АД Скопје на својата XXXVI седница одржана на ден 29.05.2020 година одлучи добивката по годишната сметка за 2019 година во износ од 13.544.448 денари да се распореди на следниов начин:

  • Дивиденда во денари во вкупен износ од 8.376.000 денари, односно 3.000,00 денари по акција;
  • Акумулирана добивка во износ од 5.168.448 денари.

Компании

Оглас за вработување во Македонски Телеком АД-Скопје

Објавено

на

Македонски Телеком АД е водечки национален телекомуникациски оператор и е дел од Групацијата Дојче Телеком. Согласно својата мисија и стратегија за развој, компанијата постојано го унапредува своето портфолио на производи и услуги, притоа воведувајќи новини во работењето, а се со цел да одговори на потребите на своите корисници. Во функција на остварување на оваа своја стратешка определба, постојано ги следи и применува најновите методи и трендови во процесот на вработување и управување со човечките ресурси работејќи според највисоките светски стандарди.

Заради пополнување на позиција во тимот, Македонски Телеком АД има потреба од талентиранo лицe на работно место:

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Триглав Пензиско Друштво

Објавено

на

Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од Секторот за инвестиции како:

СТРУЧЕН СОРАБОТНИК
ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО
(more…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Стефкова-Штериева реизбрана, а Миран Ковач избран за нов член на Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно