Connect with us

Форекс

Акциите на Тиквеш најтргувани на берза, еврото забележа минимален пад

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Тиквеш АД Скопје со раст на акцијата од 0,97 проценти, пред акциите на Макпетрол АД Скопје кои забележаа раст од 0,76%.

Трети најтргувани беа акциите на Алкалоид АД Скопје со раст на акцијата од 0,69%, а раст на акцијата од 0,41% забележа и Комерцијална банка АД Скопје.

На светските берзи, еврото забележа минимален пад на вредноста, а според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4869 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.7654, британската фунта изнесува 69.2342 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.0705 денари.

Форекс

Втор ден по ред акциите на Македонска берза обоени во црвено, еврото со вредност од 61.5355 денари

Објавено

на

Втор ден по ред акциите кои котираат на Македонска берза еден ден ја губат својата вредност. По минатонеделниот раст на вредноста, оваа недела акциите бележат пад на вредноста, а тоа најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка посветува посебно внимание во посредувањето при купопродажба на хартии од вредност на Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Шпаркасе Банка Македонија

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на своите клиенти им овозможува користење на брокерски услуги, односно пристап до хартиите од вредност на 108 домашни котирани компании, со вкупна пазарна капитализација над 2 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Популарно