Connect with us

Форекс

Акциите на Окта најтргувани на берза на последниот ден за тргување, еврото на ниво од 61.4873 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Окта АД Скопје со раст на акцијата од 2,84 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,95%.

Трети најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје со раст на акцијата од 0,67%. Акциите на Македонски телеком АД – Скопје забележаа пад од 0,67%, додека вредноста на акцијата на НЛБ Банка АД Скопје се намали за 0,40%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4873.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.7152, додека на британската фунта изнесува 67.8893.

Форекс

Кралска монета за Queen

Објавено

на

Британската кралска ковачница Royal Mint издаде монета во чест на покојниот Фреди Меркјури и останатите членови на рок-групата „Queen“. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

По неколкудневниот пад на акциите, берзата повторно „позелене”

Објавено

на

По неколкудневниот пад на акциите, пазарот на капитал во Северна Македонија доживува раст на вредноста што најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на ТТК Банка и Тетекс со најголем пораст, еврото со вредност од 61.5218 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,76 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 1,94%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно