Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Акциите на Макпетрол и на УНИБанка најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Скопски Пазар АД Скопје, кои забележаа раст од високи 2,63 проценти, пред акциите на Макпетрол АД Скопје кои забележаа раст од 2,36%.

Пораст имаше и кај акциите на УНИБанка АД Скопје од 2,22%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.5528 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 56.0488 денари, британската фунта изнесува 72.2196 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.9673 денари.

Форекс

Најтргувани акциите на Гранит и Скопски Пазар

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Скопски Пазар АД Скопје, кои забележаа раст од 2,70 проценти, пред акциите на Гранит АД Скопје кои забележаа раст од 0,91%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции одново најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Комерцијална банка АД Скопје, кои забележаа раст од 1,58 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 1,36%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најтргувани на берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,95 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 2,17%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange