Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Акциите на Макпетрол и Алкалоид отпорни на падот на индексот МБИ10 на Македонска берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Макпетрол АД Скопје, кои забележаа раст од 2,49 проценти, пред акциите на Aлкалоид АД Скопје кои забележаа минимален раст од 0,46%.

Акциите на овие две компании делуваат отпорни на движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза, кој доживува пад на вредноста. Движењето во надолна линија на индексот МБИ10 со себе ги повлече и останатите, во моментов, најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4917 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.3331 денари, британската фунта изнесува 70.8103 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.9473 денари.

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на УНИБанка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,21 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 0,40%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Телеком и Комерцијална банка најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Македонски Телеком АД – Скопје, кои забележаа раст од 2,38 проценти, пред акциите на Комерцијална банка АД Скопје кои забележаа раст од 0,67%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange