Connect with us

Форекс

Акциите на Макпетрол, Бетон и Гранит најтргувани на берза, еврото на ниво од 61,4945 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Макпетрол АД Скопје со раст на акцијата од 3,65 проценти, пред акциите на Бетон АД Скопје кои забележаа раст од 2,45%.

Трети најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје со раст на акцијата од 1,70%, а раст на акцијата од 1,52% забележа и ТТК Банка АД Скопје.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4945.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.8128, британската фунта изнесува 68.1304 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.6874 денари.

Форекс

Доларот падна по две недели раст

Објавено

на

Доларот ја намали својата вредност во однос на корпата на валути, по двенеделен раст, во претпазливо тргување бидејќи инвеститорите се загрижени за континуираното ширење на коронавирусот во светот. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Берзата го продолжува бесплатното користење на eTrader за инвеститорите

Објавено

на

Одборот на директори донесе oдлука продуктот на Македонска берза за т.н. електронско тргување преку Интернет (eTrader), што им е достапен на инвеститорите преку нивните брокери и којшто овозможува далечинско тргување на Берзата, да продолжи да се користи БЕСПЛАТНО и по завршувањето на вонредната состојба, односно до 30.09.2020 година.
(more…)

Продолжи со читање

Форекс

Инвеститорите воздржани, еврото со вредност од 61.6953 денари

Објавено

на

Новиот бран на вирусот Ковид-19 повремено ги дестабилизираше акциите на котираните друштва на Македонска берза, бидејќи кога се чинеше дека пандемијата полека стивнува и и се гледа крајот, коронавирусот повторно зема замав, од ден на ден се повеќе се зголемува бројот на новозаболени, а со тоа дополнително се зголемуваше и неизвесноста. (more…)

Продолжи со читање

Популарно