Connect with us

Форекс

Акциите на Гранит и Стопанска банка АД Битола со најголем пораст, еврото со вредност од 61.4942 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје, кои забележаа раст од 1,95 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 1,61%.

Минимален пораст имаше и кај акциите на Алкалоид АД Скопје од 0,07%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4942 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 54.9399 денари, британската фунта изнесува 72.4911 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.5984 денари.

Форекс

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи (FEAS)

Објавено

на

На седницата на Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи, одржана на 28.10.2022 година, одобрен е приемот на Македонска берза АД Скопје како полноправна членка на Федерацијата. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот се повеќе ја зголемува својата вредност – Колку чини во моментов?

Објавено

на

Во центарот на светските случувања е растот на американскиот долар и глобалните каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот со секој нов ден ја зголемува својата вредност!

Објавено

на

На девизниот пазар вредноста на доларот во однос на кошницата валути се движи блиску до највисоките нивоа во последните 20 години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно