Connect with us

Форекс

Акциите на Бетон со најголем раст, еврото на ниво од 61,4942 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Бетон АД Скопје со висок раст на акцијата од 5,24 проценти и достигната вредност од 7.998,00 денари. Втори најтргувани акции беа акциите на Гранит АД Скопје кои забележаа раст од 1,47%, со што вредноста на акцијата на оваа компанија порасна до 916,32 денари.

Минимален раст забележаа и акциите на Тетекс АД Тетово (0,51%), при што акциите достигнаа вредност од 2.333,89 денари.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4942 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 56.2258, британската фунта изнесува 67.6578 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.7866 денари.

Форекс

Кралска монета за Queen

Објавено

на

Британската кралска ковачница Royal Mint издаде монета во чест на покојниот Фреди Меркјури и останатите членови на рок-групата „Queen“. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

По неколкудневниот пад на акциите, берзата повторно „позелене”

Објавено

на

По неколкудневниот пад на акциите, пазарот на капитал во Северна Македонија доживува раст на вредноста што најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на ТТК Банка и Тетекс со најголем пораст, еврото со вредност од 61.5218 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,76 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 1,94%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно