Connect with us

Форекс

Акциите на Алкалоид и Тетекс единствени со пораст, еврото со вредност од 61.6433 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Тетекс АД Тетово, кои забележаа раст од минимални 0,17 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа речиси незначителен раст од 0,03%.

Всушност, тоа беа единствените акции кои котираат на Македонска берза кои забележаа пораст на својата вредност. Другите акции или ја задржаа својата вредност или доживејаа пад на вредноста.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.6433 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.9123 денари, британската фунта изнесува 73.0717 денари, додека пак швајцарскиот франк е 57.6698 денари.

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка посветува посебно внимание во посредувањето при купопродажба на хартии од вредност на Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Шпаркасе Банка Македонија

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на своите клиенти им овозможува користење на брокерски услуги, односно пристап до хартиите од вредност на 108 домашни котирани компании, со вкупна пазарна капитализација над 2 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Еуростандард банка

Објавено

на

Еуростандард банка е една од банките во нашата земја која посредува при купување и продавање на хартии од вредност на македонската берза. Тргувањето со хартии од вредност се одвива секој работен ден од 09:00 до 13:00 часот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно