Connect with us

Форекс

Акциите на Алкалоид и на РЖ Техничка Контрола најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на РЖ Техничка Контрола АД Скопје, кои забележаа раст од високи 9,60 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,27%.

Пораст имаше и кај акциите на Макпетрол АД Скопје од 0,25%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4950 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.5159 денари, британската фунта изнесува 71.8651 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.0115 денари.

Форекс

Монетите од еден и два центи заминуваат во историјата

Објавено

на

Европската комисија планира да ги укине монетите од еден и два евро-цента, пишува германскиот „Süddeutsche Zeitung“. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Алкалоид и Тетекс единствени со пораст, еврото со вредност од 61.6433 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Тетекс АД Тетово, кои забележаа раст од минимални 0,17 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа речиси незначителен раст од 0,03%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на берза повторно паѓаат, еврото со вредност од 61.6432 денари

Објавено

на

Пазарот на капитал во Северна Македонија доживува големи флуктуации, па така акциите кои котираат на Македонска берза еден ден ја зголемуваат својата вредност, а веќе наредниот истата се намалува за одреден процент. Втор ден по ред акциите бележат пад на вредноста, а тоа најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Популарно