Connect with us

Форекс

Акциите на Алкалоид и Комерцијална банка со најголем пораст, еврото со вредност од 61.4951 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Алкалоид АД Скопје, кои забележаа раст од 0,79 проценти, пред акциите на Комерцијална банка АД Скопје кои забележаа минимален раст од 0,04%.

Минимален пораст имаше и кај акциите на Макпетрол АД Скопје од 0,04%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4951 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.3262 денари, британската фунта изнесува 72.4580 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.9821 денари.

Форекс

Македонската берза догорочно ги суспендира од котација акциите на издавачот Идевелоп АД Скопје

Објавено

на

Согласно Одлуката на Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје на друштвото Идевелоп АД Скопје, котирано на Официјалниот пазар на Берзата на подсегментот Задолжителна котација, му е изречена мерка долгорочната суспензија од котација, поради континуирано неисполнување на обврските согласно Правилата за котација. Мерката долгорочна суспензија од котација се изрекува за период од најмалку 30 дена почнувајќи од 26.01.2021 година и трае до отстранување на причините поради кои е изречена оваа мерка. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Wall Street одговори со рекорд на инаугурацијата на Бајден!

Објавено

на

Акциите на најпознатата светска берза во Њујорк (Wall Street) се на рекордно ниво поради охрабрувачките извештаи за приходите на акционерите и поради оптимизмот дека новото раководство во Вашингтон ќе значи поголема поддршка за економијата, која е во голема тешкотија поради пандемијата на Ковид-19. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Руската рубља е најпотценета валута во светот!?

Објавено

на

Британскиот неделник „The Economist“ ја прогласи руската рубља за најпотценета валута во светот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно