Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Активности по повод Светскиот ден на артритис во НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка ги известува клиентите дека на 9 октомври, среда, со почеток од 10, па се до 14 часот, во Експозитура Дирекцијата на НЛБ Банка (Мајка Тереза бр.1) по повод Светскиот ден на Артритис ќе се одржи акција, каде ќе имате можност да поразговарате со лекари специјалисти од Универзитетската клиника за ревматологија кои се воедно и членови на Македонската ревматолошка асоцијација МААР и на овој начин да се информирате за сите работи поврзани со ревматоидните и мускулоскелетните заболувања.

Станува збор за заболувања кои се водечка причина за физичка попреченост во Европа и 2-ра најчеста причина за инвалидитет во светот. Ревматските и мускулоскелетните болести може да го парализираат и променат животот на луѓето. Често се јавуваат кај луѓето во најактивниот период од животот. Ревматоидниот артритис често се јавува на возраст меѓу 35 и 50 години. И наједноставните активности во текот на денот, како облекување или пешачење можат да предизвикаат болка и да биде тешко или невозможно да се спроведат.

Активностите за Светскиот ден на артритис, НЛБ Банка заедно со Европската асоцијација за борба против ревматизам, се спроведува за да се укаже на потребата од рана дијагноза и лекување со најсовремена терапија со цел да се задржи способноста за работа на пациентите со ревматски и други мускулоскелетни заболувања. Задржување на работоспособноста е од големо значење како за самата личност така и за општеството како целина. Важна цел е и да се поттикнат работодавачите да овозможат работни услови кои се поволни за вработените со одреден степен на попреченост.

НЛБ Банка Ве очекува!

Домашни банки

Пакомак ја додели наградата за НАЈ еко градоначалник

Објавено

на

Придонесот кон екологијата и чистата околина обично се наградува со поздраво и подобро место за живеење, но понекогаш тоа може да донесе и многу повеќе. Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев, го освои второто место во конкурсот за Нај еко градоначалник за 2018 година, а Пакомак и Шпаркасе Банка Македонија ја наградија неговата општина со ново детско игралиште. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје прослави 75 години од основањето со Гала концерт

Објавено

на

Како ретко која компанија на пазарот, Стопанска банка АД – Скопје прославува 75 години постоење и не само тоа, прославува 75 години вткаеност во растот, развојот, инфраструктурниот и индустрискиот напредок на националната економија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Јавен повик за учество на Собрание на акционери на Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Врз основа на членовите 48 и 49 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола, а согласно Одлуката на Надзорниот одбор од 31.01.2019 година за свикување на Собрание на акционери, СТОПАНСКА БАНКА а.д. БИТОЛА

објавува ЈАВЕН ПОВИК

за учество на Собрание на акционери на Банката (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange