Connect with us

Останато

АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор на РМ ги објави огласите за продажба на станбени објекти

Објавено

на

Се известуваат сите заинтересирани правни и физички лица (домашни и странски) дека АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје огласува продажба на станбен простор согласно Правилникот за начинот, постапката, условите и роковите за постапување на службите на АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје при продажба на станбен и деловен простор, подруми и гаражи по пат на јавно наддавање број 02-1798/10-2 од 7.2.2012 година.

Огласите за продажба на станбен простор во Скопје, Струмица, Гевгелија, Пехчево, Охрид и Прилеп се во тек.

Подетални информации може да се добијат во Подружниците на АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје или на следниот линк.

Останато

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЗВРМ и ИОРРМ

Објавено

на

На 09-ти Јануари 2019 година, Здружението на Внатрешни Ревизори на Македонија (ЗВРМ) и Институтот на овластени ревизори на Република Македонија (ИОРРМ) потпишаа Меморандум за соработка, со кој се потврдува взаемната соработка за подигнување на професијата Внатрешен Ревизор и Овластен Ревизор на повисоко ниво, промовирање на стручноста, знаењето и професионалноста на своите членови. (more…)

Продолжи со читање

Останато

УЈП РАЗВИ МОДУЛ ЗА АВТОМАТСКИ ПОВРАТ НА ДАНОЦИ

Објавено

на

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, во придружба на Министерот за финансии, Драган Тевдовски, разговараа за реализираните проекти и реформите на УЈП во изминатата година како и за активностите на коишто Управата за јавни приходи ќе се посвети во текот на 2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Тевдовски: Значајно подобрена борбата против финансискиот криминал

Објавено

на

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, оствари работна средба со директорот на Управата за финансиска полиција, Арафат Муареми. Директорот информира дека во 2018 година Управата поднела вкупно 74 кривични пријави за дела со кои е нанесена штета на Буџетот на Република Македонија во износ од 3 милијарди денари. Ова е значително повеќе во споредба со 2016 година кога била поднесена 41 кривична пријава со што е нанесена штета на Буџетот на РМ во износ од 293 милиони денари. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange