Connect with us

Останато

АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор на РМ објави огласи за продажба на стабени објекти

Објавено

на

Се известуваат сите заинтересирани правни и физички лица (домашни и странски) дека АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје огласува продажба на станбен простор согласно Правилникот за начинот, постапката, условите и роковите за постапување на службите на АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје при продажба на станбен и деловен простор, подруми и гаражи по пат на усно позитивно јавно наддавање број 02-2796/10-2 од 07.03.2012 година.

Огласите за продажба на станбен простор во Скопје, Струмица, Гевгелија, Пехчево, Охрид и Прилеп се во тек.

Подетални информации може да се добијат во Подружниците на АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор од значење на Републиката- Скопје или на следниот линк.

Останато

Од почеток на 2019 година државните обврзници ќе се тргуваат на Македонска берза

Објавено

на

Државните хартии од вредност од почетокот на 2019 година ќе котираат на Македонска берза. Денеска министерот за финансии Драган Тевдовски и директорот на Македонска берза Иван Штериев, потпишаа договор за котација на државните обврзници. Со ова државните хартии од вредност ќе станат достапни за поголем број на инвеститори, како домашни, така и странски. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Google Pay штотуку стана полесен за употреба!

Објавено

на

Последната верзија на Google Pay ги прави мобилните плаќања од Android многу слични на оние на нивниот најголем ривал, Apple Pay.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Избрани претприемачите за 2018 година

Објавено

на

Ваљон Купа од „Евита груп“ – Дебар и Филип Ристевски од „Пиксел“ – Скопје во категоријата мали претпријатија, како и Сашко Андонов од „Течко нет“ – Кочани и Александар Билјаноски од „Мое студио Дадар“ – Скопје во категоријата микро претпријатија, се добитници на наградите „Претприемач на годината 2018“.

(more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange