Connect with us

Осигурување

Адвокатот Мирослав Вујиќ избран за член на Надзорниот одбор на Триглав пензиско друштво

Објавено

на

Триглав пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за промени во Надзорниот одбор на Друштвото.

Доскорешниот независен член на Надзорниот одбор г-дин Никола Танасоски си поднесе оставка од функцијата, а на негово место како независен член на Надзорниот одбор беше избран г-дин Мирослав Вујиќ.

Претходно изборот на г-дин Мирослав Вујиќ за независен член на Надзорниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје е одобрен од Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС).

Исто така, МАПАС го одобри и реизборот на останатите членови на Надзорниот одбор: г-дин Аљоша Уршич, г-дин Блаж Кметец и г-дин Дарко Поповски.

Уписот на промените е извршен и во Централниот регистар на Република Северна Македонија на 24.11.2020 година.

Истовремено, Триглав осигурување АД информира дека на Собранието на акционери закажано за 25 декември годинава дека Војдан Јорданов кој е актуелен директор на Триглав пензиско друштво АД Скопје ќе биде избран за нов член на Управниот одбор на Триглав осигурување АД.

Осигурување

Микро дом, нов производ на Триглав Осигурување

Објавено

на

Триглав Осигурување воведе нов производ за осигурување на дом, Микро дом, кој што клиентите можат да го користат додека се на патување во странство. Микро осигурувањето на дом се склучува во рамки на полисата за здравствено-патничко осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Денови на финансиска писменост: АСО додели награди и пофалници на 37 основци и средношколци за творби од областа на осигурувањето

Објавено

на

АСО додели награди и пофалници на 37 ученици, од основни  и средни училишта ширум земјава, за цртежи, есеи и песни на теми од областа на осигурувањето. Со оваа активност симболично АСО ги започна „Денови на финансиска писменост 2023“ кои ги организираат сите регулатори на финансискиот пазар. За значаен придонес во унапредување на финансиската писменост кај учениците АСО додели и благодарници на 20 наставници – ментори кои континуирано и посветено работат со учениците на градење на  свесноста за значењето на осигурувањето за општата благосостојба на населението. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Ексклузивна соработка на Триглав осигурување Живот и Комерцијална банка – „Инвестициско осигурување на живот“ за безгрижна финансиска иднина

Објавено

на

Понудата на современи и атрактивни финансиски производи на Комерцијална банка сега е збогатена со нов продукт – „Инвестициско осигурување на живот“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно